Κάτω Αυστρία: Συρρίκνωση των βιολογικών εκτάσεων στα καρότα και στα κρεμμύδια

Οι τελευταίες στρεμματικές εκτιμήσεις με βάση τις πωλήσεις σπόρων υποδηλώνουν σταθερή επέκταση της καλλιεργούμενης έκτασης για το βιολογικό κρεμμύδι το 2023, ανατρέποντας τις αρνητικές προσδοκίες του φθινοπώρου. Σε αυτό πιθανότατα συνέβαλε η ευχάριστη εξέλιξη στις τιμές στο δεύτερο μισό της σεζόν, όπως αναφέρει το Αυστριακό Γεωργικό Επιμελητήριο (LKΟ).

Ωστόσο, λόγω της εξασθένισης του καταναλωτικού ενδιαφέροντος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, η έκταση της περιοχής βιολογικού κρεμμυδιού στην κομβική περιοχή της Κάτω Αυστρίας αναμένεται να συρρικνωθεί. Προσφάτως, το μερίδιο βιολογικών εκτάσεων στο πληθυσμιακά μεγαλύτερο ομόσπονδο κρατίδιο της Αυστρίας ήταν περίπου 18% για τα καλοκαιρινά κρεμμύδια και σχεδόν 15% για τα χειμωνιάτικα.

Παρομοίως, η καλλιεργούμενη περιοχή καρότου της Κάτω Αυστρίας αναμένεται να σημειώσει ελαφρά μείωση για το 2023. Οι «βαλτωμένες» πωλήσεις του 2022 είναι πιθανό να τροφοδότησαν αυτή την τάση, ειδικά στη βιολογική παραγωγή, η οποία υπολογίζεται στο 10% ή περισσότερο στην Κάτω Αυστρία.

Βιολογικά