
Οι τελευταίες στρεμματικές εκτιμήσεις με βάση τις πωλήσεις σπόρων υποδηλώνουν σταθερή επέκταση της καλλιεργούμενης έκτασης για το βιολογικό κρεμμύδι το 2023, ανατρέποντας τις αρνητικές προσδοκίες του φθινοπώρου. Σε αυτό πιθανότατα συνέβαλε η ευχάριστη εξέλιξη στις τιμές στο δεύτερο μισό της σεζόν, όπως αναφέρει το Αυστριακό Γεωργικό Επιμελητήριο (LKΟ).
Ωστόσο, λόγω της εξασθένισης του καταναλωτικού ενδιαφέροντος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, η έκταση της περιοχής βιολογικού κρεμμυδιού στην κομβική περιοχή της Κάτω Αυστρίας αναμένεται να συρρικνωθεί. Προσφάτως, το μερίδιο βιολογικών εκτάσεων στο πληθυσμιακά μεγαλύτερο ομόσπονδο κρατίδιο της Αυστρίας ήταν περίπου 18% για τα καλοκαιρινά κρεμμύδια και σχεδόν 15% για τα χειμωνιάτικα.
Παρομοίως, η καλλιεργούμενη περιοχή καρότου της Κάτω Αυστρίας αναμένεται να σημειώσει ελαφρά μείωση για το 2023. Οι «βαλτωμένες» πωλήσεις του 2022 είναι πιθανό να τροφοδότησαν αυτή την τάση, ειδικά στη βιολογική παραγωγή, η οποία υπολογίζεται στο 10% ή περισσότερο στην Κάτω Αυστρία.
Βιολογικά