Νέα διεθνής βράβευση για το Mythocia Bio Olympia

Το ελαιόλαδο επιλέχθηκε μεταξύ 400 δειγμάτων από 17 χώρες

Ακόμη μία διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό κατάφερε να αποσπάσει το έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο «Mythocia Bio Olympia», που παράγεται στη Βαρβάσαινα Ηλείας από την εταιρεία «Παπαδόπουλος Έλαια». Στον πρόσφατο διεθνή διαγωνισμό «BIOL PRIZE 2016», που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία, αναγνωρίστηκε ως το καλύτερο ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σύμφωνα με τον οδηγό BIOL 2016.

Η συγκεκριμένη διάκριση είναι πολύ σημαντική, καθώς το ελαιόλαδο επιλέχθηκε μεταξύ 400 δειγμάτων από 17 χώρες ύστερα από απόφαση επιτροπής αποτελούμενης από 31 αρχηγούς πάνελ και εμπειρογνώμονες του ελαιολάδου σε διεθνές επίπεδο. Ο οδηγός BIOL περιγράφει και προωθεί τα καλύτερα βιολογικά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα στον κόσμο, τα οποία διακρίθηκαν με το μετάλλιο EXTRAGOLD.

Όλα τα ελαιόλαδα που συμμετέχουν στον διαγωνισμό υποβάλλονται σε προσεκτική χημική και οργανοληπτική αξιολόγηση. Το EXTRAGOLD απονεμήθηκε στα ελαιόλαδα που κρίθηκαν άριστης ποιότητας και τους αποδόθηκε βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη από 75/100. Το Mythocia Bio Olympia «γεννήθηκε» στη Γη της Αρχαίας Ολυμπίας, μέσα από ήπιες τεχνικές καλλιέργειας και χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε είδους συνθετικών φυτοφαρμάκων ή λιπασμάτων. Παράγεται από την εταιρεία Παπαδόπουλος Olive Oil και τον Κώστα Παπαδόπουλο, σύμφωνα με τα αυστηρότερα κριτήρια της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Πρόκειται για ένα μοναδικό μείγμα Κολιρέικης και Κορωνέικης ελιάς.

Η συγκομιδή του καρπού γίνεται με τα χέρια και μεταφέρεται στο ελαιοτριβείο εντός 8 ωρών. Το Mythocia ΠΓΕ ΟΛΥΜΠΙΑ αποτελεί προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης. Το διεθνώς βραβευμένο αυτό βιολογικό ελαιόλαδο διατηρεί όλη την ουσία και την ποιότητά του, ενισχύοντας έτσι τις ιδιότητές του στην υγεία. Πρόκειται για ένα ελαιόλαδο με εκπληκτικά αρώματα και γεύσεις, το οποίο, τον περασμένο Απρίλιο, είχε κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε διαγωνισμό στη νέα Υόρκη.

  • Νικολέτα Τζώρτζη