Συνελήφθη 40χρονος με “μαϊμού” ελαιόλαδο Χαλκιδικής

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 40χρονος, ο οποίος ετοιμαζόταν να διοχετεύσει στην αγορά της Βόρειας Ελλάδος παράνομο λάδι, το οποίο εμφάνιζε μάλιστα με γεωγραφική προέλευση!

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο στο αυτοκίνητό που επέβαινε ο 40χρονος, βρέθηκαν δεκάδες πλαστικά δοχεία, που περιείχαν συνολικά 260 λίτρα λαδιού που προσομοίαζε σε ελαιόλαδο, χωρίς να τηρεί τις προβλεπόμενες ενδείξεις της αγορανομικής νομοθεσίας, ενώ το προϊόν στερείτο και της σχετικής άδειας από την αρμοδία Αρχή.

Όπως έγινε γνωστό, ο 40χρονος είχε αποδώσει και … γεωγραφική προέλευση στο προϊόν, αφού είχε επικολλήσει πάνω στα δοχεία ετικέτες με την ένδειξη “εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χαλκιδικής”.

Ο άντρας συνελήφθη σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας για απάτη και παραβάσεις του αγορανομικού Κώδικα.

Δείγμα του παράνομου λαδιού θα αποσταλεί στην αρμόδια χημική υπηρεσία για εργαστηριακή εξέταση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ