Τρεις νέοι παράγουν καλλυντικά από αγνό ελαιόλαδο

Τρεις νέοι παράγουν καλλυντικά από αγνό ελαιόλαδο

Τρεις νέοι άνθρωποι, με κοινό όραμα την ανάπτυξη ποιοτικών φυτικών προϊόντων στον τομέα της προσωπικής περιποίησης, με βασικό συστατικό το αγνό παρθένο ελαιόλαδο, ένωσαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Ο Κωσταντίνος Τσαπικούνης, ο Αλέξανδρος Σπηλιόπουλος και ο Παναγιώτης Κουκουζέλης, ανεξάρτητα από τις σπουδές και τον πρότερο επαγγελματικό τους βίο, αποφάσισαν να συνεργαστούν και το 2015 έκαναν πραγματικότητα το όνειρό τους, δημιουργώντας την εταιρεία Εν… λάδι, στα Βραχνέικα της Πάτρας. Στην αρχή, πειραματίστηκαν με φυτικά συστατικά, αναπτύσσοντας καλλυντικά και προϊόντα από ελαιόλαδο.

Ο Κ. Τσαπικούνης, ο Αλ. Σπηλιόπουλος και ο Π. Κουκουζέλης έκαναν πραγματικότητα το όνειρό τους, δημιουργώντας την εταιρεία Εν… λάδι

Το πρώτο προϊόν Εν… λάδι ήταν ένα αφρόλουτρο ελαιολάδου από μια συνταγή της γιαγιάς, το οποίο αντικατέστησε το «παλιό» κλασικό πράσινο σαπούνι. Πρόκειται για ένα εξ ολοκλήρου φυτικό προϊόν από αγνό παρθένο ελαιόλαδο από παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής. Άλλωστε, οι περισσότερες από τις πρώτες ύλες προέρχονται από τοπικούς παραγωγούς, ενισχύοντας έτσι την οικονομία του τόπου.

Η παρασκευή τους βασίζεται σε προϊόντα από έλαια, αρωματίζονται με συστατικά φιλικά προς την επιδερμίδα, ενώ εμπλουτίζονται με φυτικά δραστικά συστατικά. «Αυτό μας εντάσσει αυτόματα στην κατηγορία των εμπλουτισμένων και αναβαθμισμένων προϊόντων ελαιολάδου», επισημαίνουν χαρακτηριστικά. Η ολοκληρωμένη σειρά περιλαμβάνει πάνω από 30 φυτικά προϊόντα, που καλύπτουν μεγάλη γκάμα, όπως την περιποίηση προσώπου, σώματος και μαλλιών μέχρι χειροποίητα προϊόντα από βότανα της ελληνικής γης. Ήδη, τα προϊόντα τους βρίσκονται στα ράφια καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ γίνονται βήματα για την εξαγωγή των προϊόντων, αρχής γενομένης από τη Σερβία.

Νικολέτα Τζώρτζη