Πόσο αποτιμάται η κουτσουλιά;

γράφει ο Δραγάτης

Δράγατης

Θα μπορούσε να είναι το ερώτημα της εβδομάδας. Μιλάμε για τις ακαθαρσίες των πτηνών που λερώνουν το μπαλκόνι σας ή την πινακίδα του καταστήματός σας. Αυτήν που παίρνεις το λάστιχο και με λίγο απορρυπαντικό την καθαρίζεις μέχρι τα συμπαθή πτηνά (σπουργίτια, χελιδόνια ή περιστέρια) να ξανάρθουν και να στην ξαναλερώσουν. Αυτή την κουτσουλιά στο ΥΠΑΑΤ την κοστολογούν 12.484,50 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ(!)

Ακαθαρσίες στη «Διαύγεια»
Όχι, δεν τα βγάζω και πάλι από το μυαλό μου. Τα διαβάζω στη «Διαύγεια» ο δυστυχής ή μάλλον ο ευτυχής, καθώς από την ώρα εκείνη έσκασε λίγο το χειλάκι μου και ξεκίνησε περίπλοκους μαθηματικούς υπολογισμούς το όποιο μυαλό μου. Και για να μην το κουράζω και αμπελοφιλοσοφώ πάω κατευθείαν στην είδηση. Το ΥΠΑΑΤ ενέκρινε, λέει, την ανάθεση εργασιών καθαρισμού ακαθαρσιών πουλιών που έχουν συσσωρευτεί εσωτερικά των πάνελ. Το ποσό που θα λάβει η εταιρεία σας το προανέφερα.

Πίστευε και… ερεύνα
Βέβαια, υπάρχουν και οι σοβαρές αποφάσεις που αναρτώνται στη «Διαύγεια», όπως για παράδειγμα η σύμβαση εκτέλεσης εργασιών για καλλιεργητικές φροντίδες των πειραματικών φυτικών ειδών. Και κάπως έτσι μαθαίνουμε ότι σε αυτήν τη χώρα, τελικά, εκτελούνται και ερευνητικά προγράμματα. Και σωστά γίνεται! Όμως, πότε θα τα δούμε να εφαρμόζονται και στην πράξη, την πραγματική γεωργία, δηλαδή; Ένα άλλο… πονεμένο ζήτημα που θα πιάσουμε κάποια άλλη στιγμή!

Εβδομάδα της Μαρμότας
Και κάπως έτσι, εν μέσω κουτσουλιάς και έρευνας, σας αποχαιρετώ και αυτή την εβδομάδα που για κάποιον λόγο μου θυμίζει την προηγούμενη. Σαν να ζω την εβδομάδα (και όχι την ημέρα) της Μαρμότας (έκφραση που χρησιμοποιείται μεταφορικά, για να περιγράψει μια δυσάρεστη κατάσταση, η οποία είναι επαναλαμβανόμενη).