Ανάκτηση των στρεμματικών ενισχύσεων της κορινθιακής σταφίδας ζητούν οι παραγωγοί

Δύσκολα παραμένουν τα πράγματα για τη σταφίδα στη Πελοπόννησο
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Την άποψη τους σχετικά με την στήριξη της καλλιέργειας κορινθιακής σταφίδας εκφράζουν στο ypaithros.gr αγρότες και συνεταιριστές μετά την αποκάλυψη της «ΥΧ» (Παρασκευή 29 Ιουλίου, φύλλο 39) ότι τελικά η καλλιέργεια θα συμπεριληφθεί στις συνδεδεμένες με την ανακατανομή.

Ειδικότερα, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ Ζακύνθου, Διονύσης Κακολύρης μιλώντας στο ypaithros.gr μας αναφέρει: «μπορεί η σταφίδα να ενταχθεί στις συνδεδεμένες αλλά η σταδιακή μείωση μέχρι το 2019 στην στρεμματική της ενίσχυση (Βασική και Πρασίνισμα) είναι σημαντική. Διαλύει τον αγρότη που καλλιεργεί αφού από τα 325 ευρώ ανά στρ. θα πέσουμε στα 150 ευρώ/στρ περίπου. Ζητάμε να ανακτηθεί η απώλεια αυτή. Μπορεί να δώσουν για παράδειγμα 30 ευρώ/στρ. συνδεδεμένη ενίσχυση αλλά δεν φθάνει για να κρατηθεί ο παραγωγός στο χωράφι».

-Διαφήμιση-

Και πρόσθεσε: «ήδη έχει αρχίσει σταδιακή μείωση της καλλιέργειας. Η ενίσχυση που θα δοθεί φέτος θα είναι περίπου 96 ευρώ λιγότερο από τα προηγούμενα έτη. Του χρόνου η μείωση θα είναι πολύ περισσότερη. Με τις μειώσεις αυτές θα εξαφανιστεί η καλλιέργεια η οποία λαμβάνει χώρα σε 6 νομούς της Δυτικής Ελλάδας».

-Διαφήμιση-
Delegate