Αποστόλου: Με τα 6 δις ευρώ από το ΠΑΑ θα δημιουργηθούν 50.000 θέσεις εργασίας

Αποστόλου: Με τα 6 δις ευρώ από το ΠΑΑ θα δημιουργηθούν 50.000 θέσεις εργασίας
-Διαφήμιση-
Delegate

Σθεναρή στήριξη στον υπουργό Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, για το επενδυτικό νομοσχέδιο, παρείχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου από το Βήμα της Βουλής.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ο κ.Αποστόλου σημείωσε ότι κύριο χαρακτηριστικό του επενδυτικού νομοσχεδίου είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» σημειώνοντας πως μετά την πρώτη αξιολόγηση αρχίζει να διαμορφώνεται νέο κλίμα σε δημοσιονομικό επίπεδο και σε επίπεδο πληρωμών.

Υποστήριξε πως αυτό το επενδυτικό νομοσχέδιο δεν είναι επανάληψη προηγούμενων  διότι έχει μια σειρά από καινοτομίες που αλλάζουν το οικονομικό περιβάλλον  που αφορούν σε: φοροαπαλλαγές, ταχεία αδειοδότηση επιχειρήσεων, χρηματοδότηση επενδυτικού κινδύνου κι άλλα εργαλεία χρηματοδότησης για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

-Διαφήμιση-

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε πως μειώθηκε κατά 48% το αγροτικό έλλειμμα, πως υπήρξε αύξηση των εξαγωγών και ότι με τα 6 δις ευρώ από το ΠΑΑ (2014-20) θα δημιουργηθούν 50.000 θέσεις εργασίας. Σημείωσε πως το νέο επενδυτικό νομοσχέδιο δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στην αγροδιατροφική αλυσίδα με κάλυψη ως 100% των δαπανών. Επανέλαβε ότι το 37% των πόρων του ΠΑΑ θα πάει στην Αυτοδιοίκηση και τόνισε πως «τα «παραιτηθείτε» δεν βρίσκουν απήχηση στην κοινωνία». Ο κ.Αποστόλου μίλησε «για παραπληροφόρηση της αντιπολίτευσης, η οποία αξίζει βραβείο» και τόνισε πως η κυβέρνηση θα τα καταφέρει κι «ο αναπτυξιακός νόμος θα μπει και θα δοκιμαστεί στην πραγματική οικονομία αύριο».

Άννα Στεργίου