Εκδήλωση στο Βέλγιο για την προώθηση ελληνικών προϊόντων

Εκδήλωση για την προώθηση ελληνικών προϊόντων στην βελγική αγορά
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Την συνεργασία ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων και Βέλγων μεταποιητών ανέδειξε η εκδήλωση “Hellenic Excellence Gastronomic Culture” που πραγματοποιήθηκε στις 5/9 στο Beringen του Βελγίου, με στόχο την παρουσίαση και προώθηση υψηλής ποιότητας ελληνικών προϊόντων στη βελγική αγορά.

Την εκδήλωση, που τέλεσε, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισκέφτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Μάρκος Μπόλαρης.

Τα προϊόντα που προβλήθηκαν ήταν το ποιοτικό κρέας του μαύρου χοίρου, και παραγόμενα από το κρέας αυτό αλλαντικά, το περίφημο αυγοτάραχο και φιλέτα ψαριών, ποιοτικά ρύζια και όσπρια, ζυμαρικά, ελαιόλαδο, τσάι Ολύμπου, οίνοι, βραβευμένη φέτα και μανούρι και μέλι.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες που συμμετείχαν στην εκδήλωση και παρουσίασαν τα προϊόντα τους ήταν: Φάρμα Φωτιάδη (Μαύρος χοίρος Ολύμπου), Τρικαλινός (Αβγοτάραχο, φιλέτο ψαριών), Φάρμα Βοιωτίας (Χοιρινό κρέας), Αγροτυπ (Ρύζια, όσπρια, σπορέλαια, ζυμαρικά), Olio Greco A.E. (Ελαιόλαδο), ΜελοΔΙΑΣ (Μέλι Ανθέων και Κωνοφόρων), PASTA METAXA (Φρέσκα ζυμαρικά), Κτήμα Αλθαία (Τσάι Ολύμπου), Μπαμπατζιμ (Οίνοι και Αποστάγματα), Κτήμα Κούρτη –Οινόβιον (Οίνος), Κτήμα Χρυσοστόμου (Οίνος), Δρυμώνας Ε.Π.Ε. (Eleon Gi – ελιές), Τυροκομείο Αρβανίτη (Τυριά).

Κατά το χαιρετισμό ο κ. Μπόλαρης συνεχάρη τόσο τους Έλληνες παραγωγούς όσο και τις βελγικές επιχειρήσεις για την πρωτοβουλία και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις δυνατότητες των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού.

Σημείωσε επιπλέον την παρουσία των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές τα τελευταία 4000 χρόνια λόγω της ποιότητάς τους. Υπογράμμισε την σταθερή πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίζει κάθε προσπάθεια για προώθηση των ποιοτικών προϊόντων μας, που ενσωματώνουν καινοτομίες, πιστοποιούν την ποιότητα και έχουν στρατηγική εξωστρέφειας.

Τόνισε ότι η παρούσα εκδήλωση Ελλήνων και Βέλγων επιχειρηματιών και η συνεργασία τους είναι υποδειγματική, άξια προς μίμηση και σε άλλους τομείς, τονίζοντας ότι η εκδήλωση θέτει τη βάση μιας μακρόπνοης συνεργασίας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με γευσιγνωσία των ελληνικών προϊόντων, την οποία προετοίμασε ομάδα Ελλήνων μαγείρων που προσκλήθηκαν για τον σκοπό αυτό, με μεγάλη προσέλευση από προσκεκλημένους Βέλγους εστιάτορες και ξενοδόχους.

-Διαφήμιση-
Delegate