Εκρηκτική άνοδος για το βαμβάκι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά τις προβλέψεις του USDA

Κρατιέται στα υψηλά εξαμήνου το βαμβάκι
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Με εκρηκτική άνοδο των τιμών στα προθεσμιακά συμβόλαια βάμβακος αντέδρασε η αγορά στην αναπάντεχη, για την πλειοψηφία των αναλυτών, υποβάθμιση των εκτιμήσεων του USDA για τα αποθέματα.

Οι τιμές στα συμβόλαια Δεκεμβρίου έκλεισαν με άνοδο 2,7% στα 68,97 σεντς ανά λίμπρα. Λίγο νωρίτερα το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας (USDA) είχε δώσει στη δημοσιότητα νεότερες εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες τα αποθέματα στις ΗΠΑ θα διαμορφωθούν στο τέλος της σεζόν 2016-2017 στα 4,30 εκατ. δέματα.

-Διαφήμιση-

Το νούμερο είναι μειωμένο κατά 600.000 δέματα σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση του USDA. Οι αναλυτές ανέμεναν μια οριακή μόνο μείωση της τάξης των 30.000 δεμάτων στα εγχώρια αποθέματα.

Το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας απέδωσε την καθοδική αναθεώρηση στη μειωμένη κατά 108.000 δέματα συγκομιδή, κατά κύριο λόγο στην περιοχή του Τέξας ενώ παράλληλα κάνει λόγο και για περισσότερες εξαγωγές εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης από χώρες όπως το Μπαγκλαντές.

Το αθροιστικό αποτέλεσμα, κατά το υπουργείο, των δύο παραπάνω παραμέτρων είναι η δραστική μείωση των αποθεμάτων.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις διεθνείς τιμές και την εικόνα της εγχώριας αγοράς στο φύλλο της «Ύπαιθρος Χώρα» που κυκλοφορεί αύριο, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στα περίπτερα. 

-Διαφήμιση-
Delegate