Επίσκεψη μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας–Τομέας Γεωπονίας στην εταιρεία ΑΓΡΕΚ Κ. ΣΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ Α.Ε.

Επίσκεψη μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας–Τομέας Γεωπονίας στην εταιρεία ΑΓΡΕΚ Κ. ΣΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ Α.Ε.
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών από τον Τομέα Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 7/1 στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΑΓΡΕΚ Κ. ΣΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ Α.Ε. στην περιοχή Γλύφα Χαλκίδας, συνοδευόμενοι από τους  καθηγητές τους, Ζησίμου Αναστάσιο, Σαρμά Ελισσαίο, Κουρνή Νικολέτα, Αντωνίου Δέσποινα, Ζευγολάτη Ευάγγελο και Πολυχρόνη Μαρία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις επιμέρους εγκαταστάσεις και χώρους της εταιρείας, η οποία είναι η μόνη στην Εύβοια με πολύχρονη προσφορά στον αγροτικό τομέα στην :

  • ανάπτυξη – κατασκευή ολοκληρωμένων γεωργικών και κτηνοτροφικώνν  εφαρμογών προηγμένης τεχνολογίας (  θερμοκήπια, κτηνο-πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις ) .
  • προμήθεια και εμπορία υποστηρικτικών συστημάτων και εφοδίων της πρωτογενούς παραγωγής ( εξοπλισμοί θερμοκηπίων και κτηνο- πτηνοτροφικών μονάδων, προηγμένα συστήματα υδροπονίας χωρίς υποστρώματα – NGS. κλπ. ).
  • παροχή συμβουλευτικών  υπηρεσιών στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.
-Διαφήμιση-

συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και την επιστημονική  τεκμηρίωση μέσα από εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό ( γεωπόνοι, τεχνολόγοι, οικονομολόγοι ), ενώ εκπονεί επενδυτικές μελέτες εθνικών και κοινοτικών αναπτυξιακών προγραμμάτων.

  • Νέος αναπτυξιακός νόμος  4399/2016,
  • Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ( ΠΑΑ ) 2014-2020,
  • Προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020 )

για λογαριασμό των πελατών της ( νέων αγροτών , αγροτών και άλλων επενδυτών ).

Στη συνέχεια έγινε εκτενής ενημερωτική τεχνική παρουσίαση σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της εταιρείας από τον κ. Γιάννη Παγώνα – Τεχνολόγο Γεωπονίας στις θερμοκηπιακές καλλιέργειας με διάφορα συστήματα υδροπονίας.

Τόσο και τη διάρκεια της επίσκεψης, όσο και την ενημερωτική παρουσίαση απαντήθηκαν ουσιαστικά και ενδιαφέροντα ερωτήματα που τέθηκαν από τους μαθητές.

Συμπερασματικά, η επίσκεψη των μαθητών του τομέα Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας στην εταιρεία ΑΓΡΕΚ Κ. ΣΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ Α.Ε. ήταν πολύ αποτελεσματική και δημιουργική για τους μαθητές που επέλεξαν ως γνωστικό αντικείμενο της λυκειακής τους μάθησης τον πρωτογενή τομέα,  από τον οποίο προσδοκά πολλά η χώρα μας για την ανάπτυξη της οικονομίας της, ενώ μέσα από αυτή την επαφή ενδυναμώθηκε η σχέση της γνώσης που τους τροφοδοτεί η σχολή τους , με αυτές της πράξης και της εφαρμογής των γνώσεων αυτών στην καθημερινή γεωργική πρακτική.

-Διαφήμιση-
Delegate