Έρχεται ο ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός για αγροτικές επιχειρήσεις;

Απαντήσεις από ΟΓΑ για τις κατασχέσεις στα οικογενειακά επιδόματα
-Διαφήμιση-
Delegate

Νέο νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ετοιμάζει η κυβέρνηση, που αφορά στην ανταπόκριση των επιχειρήσεων, μετά τα capital controls και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης , φάνηκε ανεκτός στις προτάσεις Κεγκέρογλου για ειδικό ακατάσχετο λογαριασμό των επιχειρήσεων, που θ΄αφορά μεταξύ άλλων και αγροτικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Αλεξιάδης απαντώντας  από το βήμα της Βουλής στην επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου, βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μίλησε για δυνατότητα που δίνεται από το απροσδόκητο δώρο των 240 εκατομμυρίων ευρώ, για τα έσοδα του ελληνικού κράτους, από τα κανάλια.

Ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε πως ο ίδιος είχε επεξεργαστεί μια διάταξη για έναν ειδικό ακατάσχετο λογαριασμό για επιχειρήσεις του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που πιέστηκαν ασφυκτικά την περίοδο της κρίσης αλλά ήταν συνεπείς επαγγελματίες πριν από αυτήν, να έχουν έναν ειδικό ακατάσχετο λογαριασμό σε μια τράπεζα, ο οποίος θα υπολογίζεται επί ποσοστού του τζίρου. Σημείωσε πως ο ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός είναι ζητούμενο κι από τους μικρομεσαίους εμπόρους αλλά και από άλλες επιχειρήσεις.

Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης εξήγησε πως έρχεται άμεσα νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, στο οποίο αναμένεται να ρυθμιστούν μία σειρά από ζητήματα , που αφορούν στις επιχειρήσεις και υποστήριξε ότι η διαδικασία αυτή , που θα αφορά γενίκευση των συναλλαγών, θα ρυθμιστεί αναλόγως, «χωρίς να υπάρχουν εξαιρέσεις που δημιουργούν άλλες παρενέργειες».

Άννα Στεργίου