Με τροπολογία ακατάσχετο το βοήθημα στους συνταξιούχους του ΟΓΑ

Με τροπολογία ακατάσχετο το βοήθημα στους συνταξιούχους του ΟΓΑ
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Αφορολόγητο και ακατάσχετο θα είναι το βοήθημα που θα λάβουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και οι υπόλοιποι χαμηλοσυνταξιούχοι, όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η εφάπαξ παροχή είναι αφορολόγητη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιουδήποτε επιδόματος ή παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της τροπολογίας που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τίτλο «Χωρικός σχεδιασμός – βιώσιμη ανάπτυξη»

-Διαφήμιση-
Delegate

«Αιτιολογική Έκθεση

Με την προτεινόμενη ρύθμιση διασφαλίζεται ότι η χορηγούμενη στους χαμηλοσυνταξιούχους εφάπαξ οικονομική ενίσχυση δεν θα επιβαρύνεται με κανένα φόρο και δεν θα συμψηφισθεί με οποιαδήποτε οφειλή τους προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα, με σκοπό την ουσιαστική τους στήριξη στην δύσκολη για αυτούς οικονομική συγκυρία.

Άρθρο ….

  1. Στο άρθρο 65 του ν. 4445/2016 (Α’ 236) προστίθεται νέα παράγραφος 2 και η υφιστάμενη παράγραφος 2 αναριθμείται σε 3, ως εξής:

«2. Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου είναι αφορολόγητη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιουδήποτε επιδόματος ή παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.»

  1. Η προηγούμενη παράγραφος ισχύει από την έναρξη ισχύος του ν. 4445/2016.

 

Ο Υπουργός Οικονομικών

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Η Υφυπουργός Οικονομικών

Αικατερίνη Παπανάτσιου»