Γ. Σταθάκης: Μειώνεται κατά 1% η δαπάνη για τις συντάξεις από 28 δις ευρώ – υπάρχουν σημαντικά αντίμετρα – Επανέρχονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις

Γ. Σταθάκης: Από 1η Οκτωβρίου οι προτάσεις ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ για χαμηλά εισοδήματα, επανέρχονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για τους μισθούς από το 2018, αλλά μειώνεται το αφορολόγητο, μειώνονται οι συντάξεις κατά 1% από τα 28 δις ευρώ, επιβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια του νομοσχεδίου για τους δασικούς χάρτες τόνισε πως «πρέπει να προχωρήσουμε» για το κτηματολόγιο, παραλίες και πολεοδομικό σχεδιασμό και ζήτησε να γυρίσουμε σελίδα σε προβλήματα δεκαετιών.

-Διαφήμιση-

Σημείωσε ότι θα υπάρξουν κλιμακωτά αντίμετρα, όπως π.χ. στη φαρμακευτική δαπάνη, στην οποία όσοι λαμβάνουν έως 700 ευρώ, θα έχουν μηδενική συμμετοχή, ενώ η συμμετοχή αυξάνεται κλιμακωτά για όσους παίρνουν έως 1.200 ευρώ και όσους συνταξιούχους λαμβάνουν έως 1.500 ευρώ σύνταξη. Εκ των αντιμέτρων που προτείνονται είναι έως και 50% κάλυψη του μισθολογικού κόστους για προσλήψεις νέων επιστημόνων.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι θα υπάρξει επιπλέον επέκταση οικογενειακών επιδομάτων, πλήρης κάλυψη βρεφονηπιακής φροντίδας, επέκταση επιδόματος στέγασης σε ευάλωτες οικογένειες και επέκταση των σχολικών γευμάτων, μείωση του ΕΝΦΙΑ για χαμηλά εισοδηματικά στρώματα ενώ καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για  άτομα με εισόδημα έως 20.000 ευρώ.

-Διαφήμιση-
Delegate