Μεγάλες καταστροφές από ανεμοστρόβιλο σε Βαρθολομιό, Λεχαινά και Ανδραβίδα (φωτο)

Ανεμοστρόβιλος στην Ανδραβίδα έπληξε αγροτικές καλλιέργειες
-Διαφήμιση-
Delegate

Πανικό προκάλεσε στους κατοίκους της Ανδραβίδας ανεμοστρόβιλος που σάρωσε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι της Πέμπτης 8/9 την περιοχή, προκαλώντας ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και αυλές σπιτιών.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής ο ανεμοστρόβιλος έχει προκαλέσει καταστροφές και σε άλλους Δήμους όπως αυτόν του Βαρθολομιού και των Λεχαινών και χωριά όπως την Αρετή, την Γαστούνη, τη Μυρσίνη και το Στρούσι.

Ο ίδιος αναμοστρόβιλος συνέχεισε την καταστροφική του δράση και σε χωριά της Αχαίας (Μποντέικα, Λάππα) προκαλώντας πολλές πτώσεις δένδρων και καταστροφές σε καλλιέργειες της περιοχής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δρόμος από το Λάππα προς τον Άραξο είναι κλειστός από την κακοκαιρία.

-Διαφήμιση-

Στο μεταξύ και οι γύρω αγροτικοί δρόμοι από τα χωριά των Νιφορείκων, του Λιμνοχωρίου, του Καλαμακίου, των Σαγείκων και της Λακκόπετρας έχουν μετατραπεί σε λασπόδρομους και η διάβαση με αυτοκίνητο είναι επικίνδυνη. 

Επί τόπου σπεύδουν κλιμάκια της πυροσβεστικής για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Ανεμοστρόβιλος στην Ανδραβίδα έπληξε αγροτικές καλλιέργειες

Να σημειωθεί ότι ο νομός Ηλείας πλήττεται για δεύτερη φορά από ανεμοστρόβιλο μέσα σε 48 ώρες. Την Τρίτη 6/9 τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν το Κατάκολο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εκτιμάται ότι δύο ή τρεις ανεμοστρόβιλοι «σάρωσαν» τη μαρίνα στο Κατάκολο, αναποδογυρίζοντας σκάφη, και παρέσυραν δέντρα και κλαδιά στην πλατεία και στο αλσύλλιο προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές σε κοντινά καταστήματα.