Αντιπαράθεση Λαμπρούλη – Αποστόλου στη Βουλή για τις αποζημιώσεις ελαιοπαραγωγών στους Γόνους Λάρισας

Αντιπαράθεση Λαμπρούλη – Αποστόλου στη Βουλή για τις αποζημιώσεις ελαιοπαραγωγών στους Γόνους Λάρισας
-Διαφήμιση-
Delegate

Για πολλοστή φορά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου ήρθε σε αντιπαράθεση στη Βουλή, για το θέμα των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και των ΠΣΕΑ, κατόπιν ερωτήσεων βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ, που τον κατήγγειλαν για τραγικές καθυστερήσεις στην αποζημίωση των πληγέντων.

Αφορμή για το περιστατικό αυτή την φορά στάθηκε η επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει μέριμνα και άμεση αποζημίωση για τους ελαιοπαραγωγούς των Γόνων Λάρισας.

Όπως εξήγησε, μετά από πυρκαγιά έχουν καταστραφεί περίπου 40.000 ελαιόδεντρα στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να είναι σε απόγνωση. Νωρίτερα, ανάλογα ερωτήματα είχε θέσει και ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής , ο οποίος είχε επισημάνει τις καθυστερήσεις στην αποζημίωση των παραγωγών της Θάσου, που επίσης είχαν καταστραφεί εξαιτίας φωτιάς.

Ο κ. Αποστόλου υποστήριξε πως οι διαδικασίες των ΠΣΕΑ για τους ελαιοπαραγωγούς είναι χρονοβόρες γιατί πρέπει να πάνε γεωπόνοι την ερχόμενη άνοιξη, για να δουν αν έπαθαν ζημιές και τα δέντρα.

Ο κ. Λαμπρούλης εξήγησε πως οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν, αφού έχουν καταστραφεί οι καλλιέργειες και ζήτησε πάγωμα οφειλών και δανείων, προς τράπεζες δημόσιο και άλλα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων κατηγορώντας ότι «δεν έχουν γίνει κάποιες κινήσεις από τον ΕΛΓΑ» και χαρακτήρισε τη διαδικασία των ΠΣΕΑ «κοροϊδία».

Πάντως, σε ό, τι αφορά στα εκτιμητικά του ΕΛΓΑ, ο πρώην υφυπουργός Γεωργίας Γιάννης Κουτσούκος κατηγόρησε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου ότι ενώ δόθηκαν οδοιπορικά στους στρατιωτικούς από την κυβέρνηση, με τροπολογία στις 20/10/16 δεν έκανε δεκτή την τροπολογία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που είχε διακομματική συναίνεση για τα οδοιπορικά των εκτιμητών του ΕΛΓΑ.