Υψηλοί τόνοι στο πολυνομοσχέδιο και για τα αγροτικά. Live η συζήτηση

-Διαφήμιση-
Delegate

Για κροκοδείλια δάκρυα κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, για το φορολογικό πολυνομοσχέδιο, με αφορμή στη ρύθμιση, που προβλέπεται, για τους ζυθοποιούς.

Ο κ. Φάμελλος τόνισε πως είναι ένα «δύσκολο νομοσχέδιο» όμως ψηφίστηκε κι από το ΣΥΡΙΖΑ κι από άλλα κόμματα στη Βουλή τον Αύγουστο και τόνισε πως η κυβέρνηση βρήκε 25% μειωμένο ΑΕΠ, 28% ανεργία, 33% φτώχεια με την υπογραφή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας για τις νέες διατάξεις υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο Σύνδεσμος Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος, εκφράζει την ικανοποίησή του «για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τον φόρο 3% επί του ζύθου, καθώς δίνεται επιτέλους λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα».

-Διαφήμιση-

Ο ίδιος ανέφερε πως οι μικροί ζυθοποιοί χάρηκαν με την ρύθμιση και μίλησε για «σπέκουλα», «τρομοκρατία» και «τρομολαγνεία». «Το καταθέτω, γιατί έχετε κάνει μια σπέκουλα και μια τρομολαγνεία και τρομοκρατία ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες διαφωνούν. Εδώ πέρα βλέπετε, λοιπόν, και σας το καταθέτω γιατί είναι ο σύνδεσμος που είχε έρθει εδώ όταν συζητήσαμε για το πρόσθετο τέλος στις ζυθοποιίες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό, τι αφορά στους αγρότες εξάλλου, ο αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος μίλησε για αύξηση του ΕΝΦΙΑ σε οικόπεδα κι αγροτεμάχια. «Έχουμε την επίθεση στους αγρότες, νέα επίθεση στους αγρότες, όπου εξαιρείται από τις όποιες φορολογικές απαλλαγές, αυτοί που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αυξάνοντας του τι έσοδα θα έχει  από την επαγγελματική δραστηριότητα στο 50%,  για να μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος, κατά κύριο επάγγελμα αγρότης. Άρα καταργείται το όποιο αφορολόγητο είχατε στο προηγούμενο σχέδιο, στον προηγούμενο νόμο για τα πιο φτωχά αγροτικά στρώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Άννα Στεργίου