Oι έμποροι κάνουν και φέτος κουμάντο στο ακτινίδιο του Σπερχειού

Oι έμποροι κάνουν και φέτος κουμάντο στο ακτινίδιο του Σπερχειού

Οι παραγωγοί του Σπερχειού, εργαζόμενοι σε μια περιοχή της χώρας μας με μακρά ιστορία στην καλλιέργεια του ακτινιδίου, εκσυγχρονίζουν συνεχώς τις πρακτικές τους.

Η περιοχή μπήκε σε έναν νέο παραγωγικό κύκλο, με σύγχρονα συστήματα καλλιέργειας, αφού ξεπέρασε λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, όσον αφορά τον τρόπο εγκατάστασης, αλλά και τη διαχείριση της καλλιέργειας.

Τα προβλήματα και οι αδυναμίες δεν παύουν να υπάρχουν, διαιωνίζοντας όμως μια παθογόνο κατάσταση. Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τη διαχείριση του προϊόντος και την εμπορία του. Οι διακινητές του προϊόντος, επωφελούμενοι από την ανυπαρξία ισχυρών ομάδων παραγωγών, εφαρμόζουν τις δικές τους πολιτικές στην αγορά.

Διαβάστε στην το πλήρες ρεπορτάζ για τις τιμές αλλά και τις αδυναμίες που δίνουν στους εμπόρους το δικαίωμα να επιβάλουν τους δικούς τους νόμους στην αγορά στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα.  

gaia pedia - ηλεκτρονική αγροτική εγκυκλοπέδια