Τ. Πεβερέτος: Οι τρεις λόγοι που δημιούργησαν πρόβλημα στη πληρωμή των συνδεδεμένων. Ετοιμάζει πρόταση ο ΣΕΚ

Τ. Πεβερέτος: «Να ενταχθούν και οι κτηνοτρόφοι στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα κόκκινα δάνεια»
-Διαφήμιση-
Delegate

Την εκτίμηση του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), Τάκη Πεβερέτου σχετικά με το πώς πήγαν οι πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων για τη ζωική παραγωγή ζήτησε το ypaithros.gr.

Σύμφωνα με όσα μας κάνει γνωστά ο Τάκης Πεβερέτος τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήταν πολλά. «Πολλοί κτηνοτρόφοι είτε έμειναν εκτός συνδεδεμένων ενισχύσεων είτε πληρώθηκαν λιγότερα χρήματα για τρεις λόγους», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΚ.

Και προσθέτει: «Ο πρώτος είναι ότι κόπηκαν όσοι είχαν ξεπεράσει σε μικρόβια το 1 εκατ. (αποτελεί έναν από τους όρους για να λάβεις τη συνδεδεμένη). Δεύτερον υπάρχει το όριο τον 120 κιλών γάλακτος που θα πρέπει να έχει πιάσει το πρόβατο ή το γίδι μέσα στο χρόνο (διαπιστωμένα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΟ). Ο τρίτος λόγος που έκοψε επίσης πολύ κόσμο είναι ότι επειδή τα παρατήματα των κτηνιατρικών υπηρεσιών (όχι οι κεντρικές) δεν έχουν επαρκή αριθμό προσωπικού και δεν πέρασε τα μητρώα ώστε να τα στείλουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν υπάρχει δηλαδή ένα ενιαίο πληροφοριακό σύστημα. Έτσι παρατηρούμε το εξής παράδοξο. Από τη μία οι κτηνοτρόφοι αυτοί λαμβάνουν τις επιδοτήσεις όταν δηλώνουν τα ζώα στο ΟΣΔΕ και από την άλλη τους ζητάνε χαρτί από την κτηνιατρική για τα ζώα που ούτως ή άλλως έχουν δηλώσει στο ΟΣΔΕ. Για τον λόγο αυτό ο ΣΕΚ ετοιμάζει πρόταση σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και τις επόμενες ημέρες θα την καταθέσουμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης».