Στην αγκαλιά της Chipita η Νίκας, έπεσαν οι υπογραφές με τράπεζες

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της Nίκας από την Chipita
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Με μια μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία ανοίγει η αυλαία του 2017 καθώς η αλλαντοβιομηχανία Νίκας οδεύει ολοταχώς στην… αγκαλιά της Chipita.

Όπως ανακοίνωσε η Νίκας, έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ της ίδιας, της GIVENRISE του ομίλου Chipita και των τραπεζών για την αναδιάρθρωση των χρεών της πρώτης.

-Διαφήμιση-

Στο πλαίσιο αυτό συγκαλείται έκτακτη ΓΣ των μετόχων που θα δρομολογήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 23,3 εκατ. ευρώ την οποία και εν πολλοίς θα καλύψει το επενδυτικό «όχημα» της Chipita.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Υπεγράφη την 30 Δεκεμβρίου 2016, σύμβαση για την ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής της Εταιρείας και χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων αυτής και θυγατρικών εταιρειών της μεταξύ της Εταιρείας, της GIVENRISE INVESTMENTS LIMITED (η GIVENRISE), που ανήκει στον όμιλο Chipita, της Chipita, της Chipita participations και των δανειστριών τραπεζών της Εταιρείας και θυγατρικών εταιρειών της, ήτοι την «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ», την «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και την «ATTICA BANK Α.Τ.Ε.», καθώς και την ALPHA ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ως εταιρεία ειδικού σκοπού των δανειστριών τραπεζών, (η Σύμβαση Επένδυσης και Αναδιάρθρωσης Δανειακών Υποχρεώσεων), σε συνέχεια συμφωνίας που είχε υπογραφεί στις 17 Φεβρουαρίου 2016.

-Διαφήμιση-
Delegate