Τα μελισσοσμήνη κάνουν… διακοπές στη Θάσο

Καταγραφή κυψελών διαχείμανσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Φεύγοντας από τη Θάσο, ο επισκέπτης παίρνει μαζί του μέλι και καρυδάκι γλυκό για να ολοκληρώσει στο σπίτι το γευστικό «προσκύνημα» στο νησί. Το θασίτικο πευκόμελο είναι μοναδικό γευστικά στον κόσμο. «Σε ημερίδα που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2015 στην Αθήνα, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι είναι το πρώτο και καλύτερο σε θεραπευτικές ιδιότητες και ιχνοστοιχεία, γι’ αυτό κι έρχονται μελισσοσμήνη από όλη την Ελλάδα.

Το νησί μας παράγει 3.000 τόνους μέλι ετησίως, απ’ όλα τα μελισσοσμήνη που το επισκέπτονται, δηλαδή το 1/3 περίπου της συνολικής παραγωγής μελιού», μεταφέρει στην «ΥΧ» ο Κώστας Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Θάσου και μέλος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού. Τονίζει ότι το σπουδαίο θασίτικο μέλι οφείλει τις ιδιότητές του στο εξαιρετικό κλίμα του νησιού και στο γεγονός ότι πρόκειται για 100% αγνό προϊόν.

Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θάσου έχει ως αρχή του την καλλιέργεια σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ μελισσοκόμου και καταναλωτή

Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θάσου αριθμεί 100 μέλη που παράγουν ποιοτικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας ορθές μελισσοκομικές πρακτικές, τα οποία διατίθενται στην τοπική αγορά, αλλά και εξάγονται. «Ο συνεταιρισμός μας παρουσιάζει μια μικρή, αλλά σταθερή ανάπτυξη και αυτό το οφείλουμε στους καταναλωτές που μας εμπιστεύονται. Οι τουρίστες που έρχονται στο νησί αγοράζουν μέλι παρά την κρίση των τελευταίων ετών».

Διαβάστε ακόμη: Μέλι Θάσου: Η ποιότητα οδήγησε στην ανάπτυξη

Ο συνεταιρισμός ανταποδίδει την εμπιστοσύνη, διατηρώντας σταθερές τιμές παρά την αύξηση του ΦΠΑ κι επιπλέον δίνει ως δώρο μέλι στους πελάτες ανάλογα με την κατανάλωση. Φανατικοί του εξαιρετικού θασίτικου μελιού είναι οι Τούρκοι τουρίστες, που φτάνουν κατά εκατοντάδες στο νησί και αγοράζουν μεγάλες ποσότητες. Επίσης, Ρουμάνοι και Βούλγαροι συγκαταλέγονται στους θερμούς θαυμαστές του.

  • Μαρία Αμπατζή
-Διαφήμιση-
Delegate