Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Οικονομίας

Πρωταρχικός στόχος η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Οικονομίας
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων «πάντοτε στα πλαίσια του ευρώ και με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς θεσμούς» είναι ο στόχος του νέου υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Δημήτρη Παπαδημητρίου. Όπως είπε ο ίδιος στη διάρκεια της τελετής παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου του υπουργείου από τον απελθέντα υπουργό Γ. Σταθάκη, οι κλάδοι για τους οποίους υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα είναι εκείνοι του αγροτουρισμού, της φαρμακοβιομηχανίας, της ενέργειας και της πολιτιστικής βιομηχανίας. Μεταξύ άλλων εξέφρασε την εκτίμηση ότι «τελευταία πολλοί ονειρεύονται ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Φλώριντα της Ευρώπης και αυτό θα είναι κάτι σημαντικό». Ως συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας στην προσέλκυση επενδύσεων ανέφερε το γεγονός ότι ως μέλος της ευρωζώνης παρέχει τη σταθερότητα νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και την εύκολη διοχέτευση των παραγόμενων αγαθών και υπηρεσιών σε όλη την Ευρώπη, καθώς και πολλαπλάσια διαπραγματευτική ισχύ στις εμπορικές συναλλαγές με τρίτες χώρες.

Αξιοσημείωτο ότι είναι ο νέος υπουργός δίνοντας δημόσια τα διαπιστευτήριά του ως προς την εξυπηρέτηση της διακηρυγμένης από την κυβέρνηση επιλογής του ευρώ ως μοναδικού και αδιαπραγμάτευτου νομίσματος δήλωσε: «μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν ακαδημαϊκός και οι ακαδημαϊκοί μπορούν να λένε πολλά πράγματα, αλλά όταν έρχεται η στιγμή που πρέπει να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα, τότε βλέπουν ότι μερικά πράγματα που έχουν πει ίσως είναι λάθος. Δεν υπάρχει παράλληλο νόμισμα για την Ελλάδα, ούτε θα υπάρξει, τουλάχιστον σε αυτή την κυβέρνηση».

Παραδίδοντας στο Δ. Παπαδημητρίου ο Γ. Σταθάκης σημείωσε ότι το νέο σχήμα των επικεφαλής του υπουργείου αναλαμβάνει σε μια συγκυρία κρίσιμη για την ελληνική οικονομία, σε ένα σημείο «μεταστροφής από τη μακρά περίοδο ύφεσης σε περίοδο ανάκαμψης με κοινό στόχο για την κυβέρνηση η ανάκαμψη να μετατραπεί σε βιώσιμη ανάπτυξη». Ο ίδιος ξεχώρισε από το έργο του ως υπουργού Οικονομίας τον αναπτυξιακό νόμο, το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, το θεσμικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια.

Στη δραστηριότητα του υπουργείου το προηγούμενο διάστημα για την απορροφητικότητα του προηγούμενου ΕΣΠΑ και την ενεργοποίηση του νέου αναφέρθηκε ο αναβαθμισθείς σε αναπληρωτή υπουργό Αλ. Χαρίτσης.

«Από την επιτυχία αυτού του υπουργείου εξαρτάται το πόσο γρήγορα ο ελληνικός λαός θα αρχίσει να ανακουφίζεται από την τρομακτική πίεση που υφίσταται τα τελευταία χρόνια», είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του.

Στο έργο του υπουργείου στον τομέα της βιομηχανίας έκανε η απελθείσα υφυπουργός Θ. Τζάκρη, ευχόμενη στη νέα πολιτική ηγεσία «όλοι μαζί να πετύχουν το στοίχημα της ανάπτυξης που είναι το κρίσιμο στοίχημα πλέον για την πρόοδο της χώρας».

-Διαφήμιση-
Delegate