Το 2017 θα δοθούν άλλες 102.000 συντάξεις ΙΚΑ, ύψους 859 εκ. ευρώ 

Το 2017 θα δοθούν άλλες 102.000 συντάξεις ΙΚΑ, ύψους 859 εκ. ευρώ 
-Διαφήμιση-
Delegate

Μέσα στο 2017 θα χορηγηθούν άλλες 102.000 συντάξεις του ΙΚΑ, απ’ όσους αναμένουν, προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, από το βήμα της Βουλής. 

Οι τόνοι ανέβηκαν και ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κορόιδεψε τους συνταξιούχους κι αντί να τους δώσει 13η και 14η σύνταξη δεν έχει προχωρήσει καν στην έκδοση των διευκρινιστικών εγκυκλίων, που χρειάζονται, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 6 μήνες από το νόμο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, με συνέπεια οι συνταξιούχοι να μην έχουν πάρει καν προσωρινή σύνταξη και επιπλέον ό,τι έκοψε το ΕΚΑΣ, που ήταν μια σημαντική βοήθεια για τους χαμηλοσυνταξιούχους.  

Ο υφυπουργός από την πλευρά του απάντησε ότι παρά τη μείωση του προσωπικού, στο υπουργείο Εργασίας, χορηγήθηκε από την κυβέρνηση πιο γρήγορα απ’ ότι έκανε η ΝΔ, σύνταξη σε επιπλέον 30.000 συνταξιούχους. Σημείωσε ότι το ψαλίδισμα του ΕΚΑΣ ήταν  δέσμευση ήδη της ΝΔ και σημείωσε πως ήδη με την υπάρχουσα τροπολογία που κατατέθηκε πρόκειται να δοθούν άλλες 102.000 συντάξεις του ΙΚΑ, ύψους 859 εκ. ευρώ από το 2017.

-Διαφήμιση-

Ο κ. Αυγενάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «είναι αλλού και δεν έχει αίσθηση του χρόνου», ενώ ο υφυπουργός ανταπάντησε πως «η ΝΔ κατέχει καλά την τέχνη της παραπλάνησης» και σημείωσε ότι ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) θα προχωρήσει. 

Οι τόνοι ανέβηκαν και ο βουλευτής της ΝΔ διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε να πάρει το λόγο, γεγονός που δεν βρήκε σύμφωνο τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Κρεμαστινό, αφού δεν προβλέπεται τριτολογία από τον κανονισμό, ο υφυπουργός ανταπάντησε εκτός μικροφώνου και τελικά αποφασίστηκε να μη γραφτούν, όσα ειπώθηκαν στα πρακτικά.