Απεργία παραγωγών στις λαϊκές αγορές στις 27 και 28/1

ΣΥΒΑΑ: Άμεση αναγνώριση των αγορών βιοκαλλιεργητών

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με διήμερη απεργία των παραγωγών στις λαϊκές αγορές, στις 27 και 28 του μήνα, Τετάρτη και Πέμπτη, και συμμετοχή στη συγκέντρωση – διαδήλωση των αγροτών στην Agrotica αποφασίστηκε σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ).

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία καλεί τους παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών να ενισχύσουν με την παρουσία τους τα κατά τόπους μπλόκα των αγροτών και οι Πελοποννήσιοι το μπλόκο του Ισθμού.

Την Πέμπτη 28 του μήνα καλεί στη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη: «Να κάνουμε εμείς τα εγκαίνια της Agrotica». Ακόμη, στη διάρκεια της απεργίας, την Τετάρτη 27 του μήνα, θα διανεμηθούν από τους παραγωγούς προϊόντα. 

Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής: Συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των παραγωγών

Τη στήριξη και δυναμική συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις των αγροτών παραγωγών εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής (ΣΥ.Β.Α.Α.), που αποφάσισε να κρατήσει κλειστές τις αγορές των βιοκαλλιεργητών της Αττικής στις 27 και 28 του μήνα.

Ο ΣΥ.Β.Α.Α. απευθυνόμενος στους καταναλωτές ζητάει τη συμπαράστασή τους στις διεκδικήσεις για νομοθέτηση των αγορών βιοκαλλιεργητών, δίκαιο φορολογικό σύστημα, απόσυρση του ασφαλιστικού «τερατουργήματος». «Αγωνιστείτε μαζί μας για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα», προτρέπει ο Σύλλογος.