Η μπίρα «Αργώ» από τον Βόλο κατακτά τις αγορές

Η μπίρα «Αργώ» από τον Βόλο κατακτά τις αγορές

Την πρώτη μικροζυθοποιία για την παρασκευή μπίρας, που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλία, τη συναντάμε στη συνοικία των Παλαιών στον Βόλο και ανήκει στον 46χρονο Γιάννη Ρηγανέζη, ο οποίος τόλμησε μέσα στην κρίση να επενδύσει. Εκμεταλλεύτηκε ένα πακέτο χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και, με κόστος 220.000 ευρώ, έστησε την επιχείρησή του και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.

Η μπίρα «Αργώ» από τον Βόλο κατακτά τις αγορέςΑπό την οικιακή ζυθοποιία για ίδια χρήση στην οποία πειραματιζόταν στη γεύση και στην εμφάνιση, πέρασε σε κάτι πιο επαγγελματικό, με τη δημιουργία της μπίρας «Αργώ». Πρόκειται για μια νέα μπίρα, ιδιαίτερη, γευστική, με μια επίγευση γκρέιπφρουτ, ροδάκινου και μελιού, διαφορετική από όλες τις άλλες και η μοναδική golden ale της ελληνικής μικροζυθοποιίας. Σύμφωνα με τον Βολιώτη μηχανολόγο – μηχανικό, «δεν ανταγωνιζόμαστε τις μεγάλες βιομηχανίες, αλλά μας ενδιαφέρει να βγάζουμε ένα προϊόν ποιοτικό που θα μας χαρακτηρίζει», ενώ το μυστικό της επιτυχίας για την ανταπόκριση που έχει η μπίρα στην αγορά είναι «η διατήρηση του πετρόχτιστου κελύφους και της κεραμοσκεπής της ζυθοποιίας μέσω σύγχρονων μεθόδων συντήρησης, ειδικών για χώρους παρασκευής ποτών, η οποία εξασφαλίζει τη βιοκλιματική λειτουργία του κτηρίου και τις ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και αερισμού για την ωρίμανση της μπίρας όλες τις εποχές του χρόνου.

  • Πωλείται σε όλη τη Θεσσαλία και σε επιλεγμένες μπιραρίες σε όλη τη χώρα.
  • Η σύγχρονη «Αργώ» ταξιδεύει την μπίρα σε νέες γεύσεις.
  • Για την παρασκευή της χρησιμοποιείται βύνη από ελληνικό κριθάρι.
  • Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στις εγκαταστάσεις της μικροζυθοποιίας.
  • Δίνεται έμφαση στην ποιότητα και όχι στη μαζική παραγωγή.
  • Παράγεται μόνο από νερό, βύνη, λυκίσκο και μαγιά.

Γιώργος Ρούστας

gaia pedia - ηλεκτρονική αγροτική εγκυκλοπέδια