Χωρίς αποδείξεις οι φορολογικές δηλώσεις του 2016

Χωρίς αποδείξεις οι φορολογικές δηλώσεις του 2016
-Διαφήμιση-
Delegate

Δεν έχουν υποχρέωση να διακρατούν αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2016 οι φορολογούμενοι.

Αυτό διευκρινίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο σχετικά με τις υποχρεώσεις των φορολογούμενων για τις δηλώσεις που θα υποβάλουν το επόμενο έτος αναφορικά με τα εισοδήματα που απέκτησαν εφέτος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το καθεστώς που θα ισχύει για το 2017 θα αποφασισθεί με το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, για το οποίο στόχος είναι να οριστικοποιηθεί στις αρχές του επόμενου έτους. Όπως είναι γνωστό, το νομοσχέδιο θα συνδέει το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος με το ύψος των δαπανών του κάθε φορολογούμενου μέσω πλαστικού χρήματος.

-Διαφήμιση-

Σε ό,τι αφορά στο επίδομα θέρμανσης, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι οι οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο κατανομής του θα ληφθούν ως το τέλος του μήνα, προκειμένου αυτό να αρχίσει να χορηγείται στους δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο καλύτερης κατανομής του επιδόματοςμε βάση τις συγκεκριμένες κλιματικές συνθήκες της κάθε περιοχής, ώστε να χορηγείται σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Για τα τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ. αυτοκινήτων, το υπουργείο Οικονομικών δεν εξετάζει αλλαγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ