Προστασία για όσους έχουν δάνεια  πρώτης κατοικίας ως  140.000 ευρώ

Προστασία για όσους έχουν δάνεια  πρώτης κατοικίας ως  140.000 ευρώ
-Διαφήμιση-
Delegate

Προστασία για όσους έχουν δάνεια  πρώτης κατοικίας ως  140.000 ευρώ προβλέπεται στο νομοσχέδιο για τα πρόσθετα  μέτρα, που κατατίθεται το Σαββατοκύριακο 21/22-5 στη Βουλή.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου,  ο υπουργός Οικονομίας,  Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης αναφέρθηκε στα πρόσθετα μέτρα που έρχονται προς ψήφιση  το Σαββατοκύριακο και μίλησε για το ρυθμιστικό πλαίσιο που υπάρχει μέχρι σήμερα με το νόμο Δένδια.

Ο κ. Σταθάκης επιβεβαίωσε το γεγονός ότι υπάρχει αναστολή για στεγαστικά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιωτικά , ως το 2018.  Υποστήριξε ότι τα νέα μέτρα, που έρχονται,  αφορούν και προστατεύουν στο 93% των δανειοληπτών, με δάνεια για α΄ κατοικία ως 140.000 ευρώ κι όσα συνδέονται με αυτά ενώ σημείωσε πως θα υπάρξει σύνδεση με την πρώτη κατοικία αλλά και με τα δάνεια , που είναι συνδεδεμένα με αυτήν  και αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

-Διαφήμιση-

Λίγο νωρίτερα, ο Γιώργος Σταθάκης αναφέρθηκε στα έργα που κινδυνεύουν , μετά από επίκαιρη ερώτηση της τομεάρχη Ανάπτυξης της ΝΔ,  Άννας  Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ο κ. Σταθάκης εξήγησε πως από τα έξι έργα, που επρόκειτο να ολοκληρωθούν, αλλά υπήρξαν καθυστερήσεις και τώρα πρέπει να καλυφθούν από το πρόγραμμα δημοσίων δαπανών, το 1 θα απενταχθεί κι αφορά στο δρόμο Ραπταίοι –Στύρα, ενώ τα υπόλοιπα χρειάζεται να γίνουν με εθνικούς πόρους:

  • Μετρό Θεσσαλονίκης
  • Σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης – Ειδομένης Κιλκίς
  • Τρεις γέφυρες στον Κηφισό (προαστιακός)

Μέσα στο 2016, θα γίνει επίσης το θέατρο Ζακύνθου κι άλλο ένα έργο, το οποίο δεν κατονόμασε.

Άννας Στεργίου