Πρόθεση για ακατάσχετο λογαριασμό σε αναδρομικά συντάξεων και μισθών

Απαντήσεις από ΟΓΑ για τις κατασχέσεις στα οικογενειακά επιδόματα
-Διαφήμιση-
Delegate

Την πρόθεση ο ακατάσχετος λογαριασμός να αφορά και τα αναδρομικά των συντάξεων αλλά και αναδρομικές καταβολές μισθών, εξέφρασαν στελέχη της κυβέρνησης, από το βήμα της Βουλής. 

Το θέμα τέθηκε μετά από  ερώτηση του βορειοελλαδίτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Θεοφύλακτου, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τους συνταξιούχους που δεν έχουν πάρει ολόκληρη τη σύνταξη αλλά χρωστούν σε εφορία ή τράπεζες και όταν μπαίνουν αναδρομικά.

Σύμφωνα με όσα τονίστηκαν από το βήμα της Βουλής κυβερνητικά στελέχη εξήγησαν πως πλησιάζουμε σε συμφωνία για ακατάσχετο λογαριασμό στα εισοδήματα» και ότι θα φανεί ποιο θα είναι το ακατάσχετο όριο όλων.

-Διαφήμιση-

Τονίστηκε ότι υπάρχει μέχρι σήμερα ένα τεχνικό θέμα για τον ακατάσχετο λογαριασμό , που αφορά στα 1.000 ευρώ ανά άτομο, όμως , όπως τονίστηκε, θα πρέπει από τον κ.Θεοφύλακτο πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ορισμένες επιχειρήσεις , που έχουν καθυστερήσει μισθούς κάνουν αναδρομικές καταβολές και αντί να παίρνει τα χρήματα ο εργαζόμενος αυτά κατάσχονται γιατί ξεπερνούν το όριο των 1.000 ευρώ, γεγονός που δεσμεύτηκαν να εξετάσουν κυβερνητικά στελέχη σε σχέση με το θέμα και των όρων διαβίωσης.

Άννα Στεργίου