Στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Sial Paris η περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Sial Paris η περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κλάδο των τροφίμων και ποτών παγκοσμίως, τη διεθνή έκθεση SIAL 2016 που θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο “Parc des Expositions de Paris Nord Villepinte” στο Παρίσι από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου 2016, θα συμμετέχει για πρώτη φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υλοποίησης της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της.

 «Συμμετέχουμε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση SIAL PARIS 2016 συνεχίζοντας  τις προσπάθειές μας να στηρίξουμε ουσιαστικά δράσεις για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής. Στη συμμετοχή μας θα προβάλλουμε 17 πρότυπες επιχειρήσεις από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, με εκλεκτά τους τοπικά ποιοτικά που προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος μας παραμένει η αποτελεσματική προβολή της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εξωτερικού», δήλωσε σχετικά  ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της ΠΚΜ Θεοφάνης Παπάς, ο οποίος θα είναι και ο επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διοργάνωση SIAL 2016 «βασική μας προτεραιότητα είναι η προώθηση της αγροτικής μας οικονομίας, καθώς είμαστε η δεύτερη Περιφέρεια της Ελλάδας σε εξαγωγική δραστηριότητα και η πρώτη σε εξαγωγές τροφίμων και αγροτικών προϊόντων. Μέσα από τις στοχευμένες δράσεις που αναπτύσσουμε, επιδιώκουμε να στηρίξουμε το μοντέλο ‘παράγω-εξάγω’ και να προτυποποιήσουμε τα αγροτικά μας προϊόντα, θεσμοθετώντας ειδικό σήμα. Πρωτοβουλίες όπως το Καλάθι των Αγροτικών Προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας και η λειτουργία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης σε επίπεδο Περιφέρειας έχουν ως στόχο να  ενισχύσουν τον πρωτογενή μας τομέα και να προβάλλουν με επιτυχία τα εκλεκτά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή μας, με έμφαση στο branding, την ταυτότητα και την ονομασία προέλευσής τους. Τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα μπορούν να στηρίξουν την παραγωγική και εξαγωγική βάση της οικονομίας μας και να καταστήσουν την Κεντρική Μακεδονία πρωταγωνίστρια δύναμη στην προσπάθεια ανάκαμψης και εξόδου της χώρας από την κρίση».

Η διεθνής έκθεση SIAL 2016 φιλοξενεί, σε οκτώ ξεχωριστά τμήματα, 20 θεματικές προϊοντικές ενότητες του κλάδου τροφίμων- ποτών στους εξής τομείς: Αφεψήματα, αλλαντικά,  γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα deli και έτοιμα γεύματα, μηχανήματα εξοπλισμού, κατεψυγμένα προϊόντα, παγωτά, φρούτα και λαχανικά,  εκλεκτά είδη και gourmet, προϊόντα υγιεινής διατροφής και συμπληρώματα διατροφής, συστατικά, προϊόντα κρέατος, πουλερικά, κυνήγι, εθνικά περίπτερα, βιολογικά προϊόντα, τοπικά προϊόντα περιοχών της Γαλλίας, αλμυρά προϊόντα παντοπωλείου, θαλασσινά, γλυκά, είδη παντοπωλείου και αρτοσκευάσματα, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, κρασί και αλκοολούχα ποτά.

gaia pedia - ηλεκτρονική αγροτική εγκυκλοπέδια