Θάσος: Δημιουργία δεύτερου πυροσβεστικού κλιμακίου ζητάει ο δήμος

Σ. Βαρδαλής: Ψηφίσατε κανονισμό στον ΕΛΓΑ, για να μη μπορεί να ενταχθεί κανείς
-Διαφήμιση-
Delegate

Δύο μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν πριν από ένα 24ωρο σε περιοχή της δημοτικής κοινότητας Θεολόγου Θάσου, στα νότια του νησιού και είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες ζημιές σε μια κατοικία και μια σταυλική εγκατάσταση, θέτουν εκ νέου επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας ενός ακόμα πυροσβεστικού κλιμακίου στα νότια του νησιού – τονίζεται σε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου.

Ο δήμαρχος του νησιού, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τόνισε ότι μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Σεπτεμβρίου, στις ορεινές δασικές εκτάσεις, οι κάτοικοι έρχονται κάθε χρόνο αντιμέτωποι και με τις αστικές πυρκαγιές που ουκ ολίγες φορές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

 «Η πυροσβεστική κλήθηκε αμέσως, ωστόσο είναι γνωστό πως τους χειμερινούς μήνες δεν υπάρχει κλιμάκιο στη νότια Θάσο. Έτσι μέχρι να καταφθάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα από τον λιμένα όπου βρίσκεται η έδρα της Υπηρεσίας πέρασε σχεδόν μια ώρα, γεγονός που λαχτάρησε και τους ενοίκους του σπιτιού αλλά και τους κατοίκους. Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν καταλυτική και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα», είπε ο κ. Χατζηεμμανουήλ.

Το δημοτικό συμβούλιο Θάσου εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα όπου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο χρόνος επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανήλθε σε περισσότερο από μιάμιση ώρα, λόγω ότι τα πυροσβεστικά οχήματα διένυσαν πάνω από 60 χιλιόμετρα μέχρι τον τόπο του συμβάντος. Προτού θρηνήσουμε και θύματα από αστικές πυρκαγιές, είναι απόλυτη ανάγκη να αναβαθμιστεί το πυροσβεστικό κλιμάκιο λιμένα καθώς και να δημιουργηθεί πυροσβεστικό κλιμάκιο και στη νότια Θάσο».

Πηγή: ΑΠΕ