Τροπολογία για τις ταινίες ασφαλείας των τσιγάρων

Τροπολογία για τις ταινίες ασφαλείας των τσιγάρων
-Διαφήμιση-
Delegate

Άρον –άρον τροπολογία για τις ταινίες ασφαλείας των τσιγάρων, καθώς τελειώνουν, κατατέθηκε από τον υπουργό Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, το μόνο πιστοποιημένο ίδρυμα για τα ειδικά ένσημα ταινιών φορολογίας καπνού και καπνικών προϊόντων, είναι η Τράπεζα της Ελλάδας.

Επισημαίνεται μάλιστα ότι η απευθείας ανάθεση του έργου, μπορεί να συμβεί κατά παρέκκλιση αν υπάρχει ένας και μοναδικός πιστοποιημένος φορέας για τεχνικούς λόγους, απουσία ανταγωνισμού.

-Διαφήμιση-

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, τόνισε ότι είναι επείγουσα ανάγκη, γιατί τελειώνουν οι ταινίες του Ελληνικού Δημοσίου, οι οποίες πιο πριν τυπώνονταν σε ιδιωτική εταιρία και ζήτησε να σταματήσει αυτό το καθεστώς.

Απέσυρε τροπολογία για το Φαληρικό Δέλτα και σημείωσε ότι θα φέρει όλα τα στοιχεία, όπως του ζήτησαν βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, ζήτησε να ψηφιστεί το θέμα των ταινιών, για να μπορέσει η Τράπεζα της Ελλάδας να ξεκινήσει, να τυπώνει. 

Άννα Στεργίου