Αλέξης Χαρίτσης: «Θα στελεχώσουμε τη ΜΟΔ το επόμενο διάστημα»

Πέφτουν υπογραφές για το νέο Ταμείο Συμμετοχών
-Διαφήμιση-
Delegate

Στελέχωση και προσλήψεις προανήγγειλε για τη ΜΟΔ, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής κι Εμπορίου της Βουλής. 

Προηγουμένως οι εργαζόμενοι στη ΜΟΔ, κατά τη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων, είχαν ζητήσει να υπάρξουν προσλήψεις κι είχαν θέσει θέμα υποστελέχωσης της υπηρεσίας, η οποία έχει θεμελιακό ρόλο στη διαχείριση των κοινοτικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων. 

Ο υφυπουργός, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, εξήγησε πως υπάρχουν θέματα στελέχωσης της ΜΟΔ, γιατί είχε να γίνει προκήρυξη για προσλήψεις εδώ και δέκα χρόνια και τόνισε πως έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία  το επόμενο διάστημα. Σε ό, τι αφορά άλλα σημεία με τα οποία διαφώνησαν εκπρόσωποι φορέων εξήγησε πως για τις προσωπικές διαφορές υπάρχουν αδικίες και υπάρχει διάθεση να εξομαλυνθούν και από το υπουργείο γίνεται επεξεργασία για τις ρυθμίσεις.

-Διαφήμιση-

Ο κ.Χαρίτσης ανέφερε πως σε ό,τι αφορά στη ΜΟΔ υπήρξε συνάντηση με τους εργαζόμενους κι ό,τι στόχος είναι να υπάρξει ένα αξιοκρατικό σύστημα επιλογής προσωπικού για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ. Αναφερόμενος σε θέματα γραφειοκρατίας τόνισε πως από 60 μειώνονται σε 5 οι φορείς, οι δε επιτελικές δομές  θα είναι ανάλογες με τις επιτελικές δομές κάθε υπουργείου.

Άννα Στεργίου