Ασιατικό «άνοιγμα» για τα κρητικά κρασιά

Θετικά τα αποτελέσματα από την επίσκεψη Ιαπώνων

Ασιατικό «άνοιγμα» για τα κρητικά κρασιά
-Διαφήμιση-
Delegate

Μετά την Ελβετία, τη Νορβηγία και τις ΗΠΑ, στο στόχαστρο των Kρητών οινοποιών του δικτύου «Wines of Crete» μπαίνει η Ιαπωνία. Η επίσκεψη στην Κρήτη Γιαπωνέζων επαγγελματιών από τον χώρο του κρασιού άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, με τον πρόεδρο του δικτύου, Νίκο Μηλιαράκη, να εξηγεί ότι παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια δύσκολη αγορά, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά.

«Η ιαπωνική αγορά είναι ιδιαίτερα απαιτητική, με τις γυναίκες να έχουν κυρίαρχο τον ρόλο του αγοραστή στο κομμάτι του κρασιού. Η δράση αυτή χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνουμε, με στόχο να προσεγγίσουμε νέες αγορές προβάλλοντας το κρητικό κρασί και τη γαστρονομία της Κρήτης».

Η ιαπωνική αποστολή αποτελείτο από μία εισαγωγέα κρασιού, έναν sommelier και μία διαχειρίστρια εστιατορίων σε Ιαπωνία και Αυστραλία, ενώ συνοδευόταν από εκπρόσωπο της ελληνικής πρεσβείας στο Τόκυο της Ιαπωνίας. Οι επισκέπτες ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την περιοχή των Χανίων, με ένα master class στο κρητικό κρασί. Επισκέφτηκαν αμπελώνες και δοκίμασαν κρασιά από τα οινοποιεία της περιοχής με γεωγραφική ένδειξη ΠΓΕ, ενώ βρέθηκαν και στην περιοχή ΠΟΠ Πεζά, αλλά και στην περιοχή ΠΟΠ Δαφνές, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από το μαγευτικό, όπως χαρακτήρισαν, κρητικό τοπίο, αλλά και τις ιδιαιτερότητες των κρασιών του κρητικού αμπελώνα και των γηγενών ποικιλιών. Παράλληλα, στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, πραγματοποιήθηκε στους Κρήτες οινοποιούς σεμινάριο για την ιαπωνική αγορά κρασιού.

  • Κάλια Πετσαλάκη