Γ. Κουτσούκος: Θα γίνει φέτος η δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία;

Γ. Κουτσούκος: Θα γίνει φέτος η δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία;
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Για αργόσυρτους ρυθμούς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που δυναμιτίζουν ακόμη και τη φετινή χρονιά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων και λαχανικών, κάνει ο λόγο ο πρώην υφυπουργός Γεωργίας, Γιάννης Κουτσούκος.

Ο βουλευτής Ηλείας  και τομεάρχης Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισημαίνει πως το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων και λαχανικών στα σχολεία που υλοποιήθηκε για τα πρώτη φορά στη χώρα μας το 2011, έχει ως στόχο την προαγωγή των υγιεινών συνηθειών διατροφής στα παιδιά είναι προαιρετικό, αλλά το εφαρμόζουν όλες οι χώρες της Ε.Ε.

-Διαφήμιση-

Σ΄ επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου εξηγεί πως για τη σχολική χρονιά 2017-18 έχουν κατανεμηθεί στην Ελλάδα 3.218.885 ευρώ για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στα σχολεία και 1.550.685 ευρώ για τη διανομή γάλακτος στα σχολεία.

Η εφαρμογή, όπως λέει ο κ.Κουτσούκος, σε συγκεκριμένο μικρό χρονικό διάστημα και οι διαδικασίες που προβλέπει το πρόγραμμα, απαιτούν γρήγορους ρυθμούς και αντανακλαστικά. «Διαπιστώνουμε μετά λύπης μας ότι το Υπουργείο δεν κατάφερε πέρυσι να υλοποιήσει το πρόγραμμα ενώ, συνεχίζοντας με αργόσυρτους ρυθμούς τις διαδικασίες, φαίνεται ότι ρισκάρει και φέτος την μη εφαρμογή και υλοποίηση του προγράμματος».

Καθώς, όπως λέει, το πρόγραμμα αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις διατροφικές συνήθειες και την υγεία των παιδιών μας και ωφελεί και τον αγροτικό κόσμο ζητεί να πληροφορηθεί τι θα πράξει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ «ώστε να μην επαναληφθεί η περυσινή αποτυχία φέτος και χαθεί για άλλη μια φορά η ευκαιρία για τους μαθητές να ενσωματώσουν στη διατροφή τους τα πολύτιμα για την υγεία τους φρούτα και τα λαχανικά» και ζητεί να διασφαλιστεί η απορρόφηση των κονδυλίων, ώστε να μην επιστραφούν αναξιοποίητα.

-Διαφήμιση-
Delegate