Λυοφιλοποιημένα φρούτα

Λυοφιλοποιημένα φρούτα
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Τα λυοφιλοποιημένα φρούτα κρατούν σχεδόν όλη τη θρεπτική τους αξία, όπως και τη λίστα των συστατικών τους καθαρή. 

Η μελέτη που επιβεβαιώνει τα παραπάνω διεξήχθη από το Newcastle University’s School of Agriculture, Food and Rural Development και από την εταιρεία Chaucer. Αυτή μοιράζει τα προϊόντα της σε παγκόσμιες εταιρείες, όπως η Kelloggs, η Nestle, τα Starbucks,η Unilever και η General Mills. Η λυοφιλοποίηση δουλεύει παγώνοντας ένα προϊόν πριν μειωθεί η ατμοσφαιρική πίεση. Μιλάμε, λοιπόν, για τη διαδικασία αφυδάτωσης ενός κατεψυγμένου υλικού σε συνθήκες κενού με τη διαδικασία της εξάχνωσης.

-Διαφήμιση-

Πρόσφατα τέθηκε ερώτηση σχετικά με την αυθεντικότητα των λυοφιλοποιημένων φρούτων στα δημητριακά. Βρέθηκε πως τα φρούτα ήταν πράγματι αληθινά, αλλά έλειπε η εικόνα για τη θρεπτική αξία τους. Νέα μελέτη από το Newcastle University έδειξε έπειτα, πως, για παράδειγμα, οι λυοφιλοποιημένες φράουλες δεν είχαν σημαντική διαφορά σε βιταμίνη C ή ανθοκυανίνες.

Επιπλέον, έχουν αυξημένο χρόνο διατήρησης, διευκολύνουν την παγκόσμια μεταφορά, μειώνουν τη σπατάλη παραγωγής και δεν χρειάζονται συντηρητικά και άλλες πρόσθετες ουσίες ή ζάχαρη. Αυτό, λοιπόν, σημαίνει πως οι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν τις λίστες συστατικών καθαρές.

Εκτός, από τα λυοφιλοποιημένα φρούτα των δημητριακών, χρησιμοποιούνται και στο τσάι και στον καφέ, σε έτοιμα γεύματα και στη σοκολάτα. Στις Η.Π.Α, τέλος, το λυοφιλοποιημένο παγωτό είναι ένα διάσημο σνακ και αγοράζεται σαν »διαστημικό φαγητό» λόγω της κατανάλωσής του από αστροναύτες.

-Διαφήμιση-
Delegate