Με αεροπλάνα και βαπόρια αυξάνεται η τουριστική κίνηση στην ΑΜ-Θ

Με αεροπλάνα και βαπόρια αυξάνεται η τουριστική κίνηση στην ΑΜ-Θ
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Με την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων πτήσεων εξωτερικού στο Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Καβάλας για το 2016, διαπιστώθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αύξηση αφίξεων από το εξωτερικό σε σχέση με το 2015 κατά 6,50%. Την ικανοποίηση εκ μέρους της ΠΑΜ-Θ εκφράζει ο περιφερειακός σύμβουλος, εντεταλμένος για θέματα τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, «διότι οι αφίξεις από χώρες στόχους στις οποίες η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας έκανε ιδιαίτερη προσέγγιση το προηγούμενο διάστημα, σημείωσαν την εντονότερη αύξηση». Συγκεκριμένα, οι αφίξεις από την Γερμανία αυξήθηκαν κατά 16,84% και από την Μ. Βρετανία κατά 37,32%. To ίδιο διάστημα στα δύο αεροδρόμια της ΑΜΘ σημειώθηκε αύξηση και στις αφίξεις εσωτερικού άνω του 13%.

Απέδωσε η προβολή

Η συγκεκριμένη πολιτική στόχευση της ΠΑΜΘ με δράσεις προβολής-διαφήμισης στο κοινό και προσέγγισης αντίστοιχων τουριστικών πρακτόρων, έδωσε και τη φετινή χρονιά επιτυχημένα αποτελέσματα, πολύ μεγαλύτερα από τον εθνικό μέσο όρο. Επισκέπτες από τις χώρες που η Περιφέρεια προσέγγισε, δηλαδή την Ρουμανία, την  Τουρκία, την Σερβία, και την Βουλγαρία μέσω οδικών αξόνων καθώς επίσης Γερμανοί και Βρετανοί μέσω αεροπορικών συνδέσεων, αύξησαν σημαντικά και φέτος τις διανυκτερεύσεις τους, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κ. Αμοιρίδη. Χαρακτηριστικό της φετινής κίνησης που δείχνει τη γενικότερη τάση που επικρατεί το 2016, είναι ότι η επιβατική κίνηση κατά τους θερινούς μήνες, στις πορθμειακές γραμμές σημείωσε ισχυρή αύξηση σε σχέση με το 2015, προς Σαμοθράκη κατά 6,37% και προς Θάσο 7,23% που είναι σχεδόν διπλάσια από την περσινή επίσης αύξηση της κίνησης. Παράλληλα οι πληροφορίες ακόμη και από καταλύματα ορεινών περιοχών όπως είναι η Σταυρούπολη Ξάνθης εμφανίζουν ικανοποιητική αύξηση Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τα επίσημα ανακοινωμένα στατιστικά στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ, το 2015 στην ΠΑΜΘ οι διανυκτερεύσεις αλλοδαπών αυξήθηκαν σε σχέση με το 2014 κατά 16,46% (εθνικός ΜΟ 4,38%), με τη Ροδόπη να εμφανίζει αύξηση 56,42%, τον Έβρο 39,77%, τη Ξάνθη 31,87%, την Καβάλα 13,14% και να ακολουθεί η Δράμα. « Ήταν σαφής η στόχευση που τέθηκε για εδραίωση στη Βαλκανική και ενδυνάμωση στις κυρίαρχες χώρες της δυτικής Ευρώπης και τα επιτυχή αποτελέσματα επικροτούν την προσήλωση στο σχεδιασμό μας» σημειώνει.

Για το 2017 τα πρώτα μηνύματα είναι αισιόδοξα, υπάρχει αυξημένη ροή προκρατήσεων ενώ προστίθενται και νέες πτήσεις στο πρόγραμμα αεροπορικών αφίξεων. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες επέκτασης της δικτύωσης στο εξωτερικό με τουριστικούς πράκτορες και φορείς με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση επισκεψιμότητας αλλοδαπών στο σύνολο της ΠΑΜΘ. Επίσης, οι δράσεις προώθησης θεματικών μορφών τουρισμοί όπως για παράδειγμα ο πεζοπορικός με άξονα την διαδρομή της αρχαίας  VIA EGNATIA, ο θρησκευτικός με κεντρικό άξονα τα βήματα του Αποστόλου Παύλου είναι σε εξέλιξη σε συνδυασμό με λοιπές προωθητικές δράσεις με σκοπό να δώσουν περαιτέρω ώθηση στον τουρισμό.

-Διαφήμιση-
Delegate