Παπαστράτος: 85 χρόνια στηρίζει την ελληνική καπνοκαλλιέργεια

Στη Metron Logistics η διανομή των προϊόντων της Παπαστράτος
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και της εγχώριας καπνοκαλλιέργειας ειδικότερα, έστειλε χθες 6/9 η ιστορική καπνοβιομηχανία Παπαστράτος σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο παλιό λιθογραφείο της στον Πειραιά. Σε μια γιορτή, με αφορμή τη συμπλήρωση 85 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας στην οικονομική ζωή του τόπου, η εταιρεία έκανε μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν, δηλώνοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή της να παραμείνει ενεργή στην ελληνική αγορά, στηρίζοντας την ελληνική καπνοκαλλιέργεια και τους παραγωγούς της.

papastratos06Αυτή την πρόθεση επιβεβαίωσε χθες η διοίκηση της εταιρείας στη διάρκεια της εκδήλωσης για τον εορτασμό της 85χρόνης πορείας της, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, και πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

-Διαφήμιση-

papap1

Με το κεντρικό μήνυμα ενός εκ των τεσσάρων ιδρυτών της βιομηχανίας, του Ευάγγελου Παπαστράτου, «να πιστεύεις σε κάτι, να έχεις ένα ιδανικό πέρα από την οικονομική επιτυχία» να δεσπόζει στον παλαιό λιθογραφείο του Πειραιά, η διοίκηση της εταιρείας δήλωσε αποφασισμένη να συνεχίσει την ιστορική παράδοση.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris International, Ανδρέας Καλαντζόπουλος, υπό την ομπρέλα της οποίας βρίσκεται η Παπαστράτος από το 2003, η ελληνική εταιρεία «κάνει την PMI υπερήφανη, καθώς έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας υγιούς επιχείρησης. Παράγει, επενδύει, αναπτύσσεται, καινοτομεί και εξάγει». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Παπαστράτος «με καινούρια σχέδια, υψηλότερες επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, στέρεες υποδομές και μεγάλη προσφορά στην κοινωνία και την χώρα συνεχίζει τον δρόμο της».

Όπως τόνισε, η πορεία της Παπαστράτος «αποδεικνύει ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, έχει ρόλο να παίξει, ώστε να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Παπαστράτος θα συνεχίσει να ανοίγει δρόμους επιτυχίας για πολλά χρόνια ακόμα».

Στήριξη των καπνοπαραγωγών

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, υπογράμμισε ότι «η συνεισφορά της εταιρείας στην οικονομία και την κοινωνία είναι μεγάλη, ενώ, παράλληλα, συνεχίζει να κρατά ζωντανούς τους καπνοκαλιεργητές στην Ελλάδα».

papap2

Η εταιρεία εισφέρει το 2,5% των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού (ΦΠΑ και ΕΦΚ) ήτοι 1,1 δις. ευρώ, ενώ οι αγορές ελληνικών καπνών αντιστοιχούν στο 50% της συνολικής παραγωγής. Σύμφωνα με τον κ. Χαρπαντίδη, μόνο την τελευταία διετία οι αγορές ελληνικών καπνών ανήλθαν σε 150 εκατ. ευρώ.

«Σήμερα γιορτάζει η αυθεντική ελληνική επιχειρηματικότητα, η οποία μέσα από μεγάλες οικονομικο-πολιτικές αλλαγές, καταφέρνει να βρίσκει διεξόδους, ώστε να είναι ανταγωνιστική, ενώ συνεχίζει να επενδύει, ενισχύοντας παράλληλα την εξωστρέφειά της» τόνισε ο Χαρπαντίδης.

Από την ομιλία του επικεφαλής της Παπαστράτος δεν έλειψαν και οι αναφορές στο μείζον θέμα της υπερφορολόγησης: «μέσα σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό οικονομικό περιβάλλον η εταιρεία, υπό το βάρος μιας παράλογης φορολογίας συνεχίζει να προχωρά μπροστά ανοίγοντας νέους δρόμους».

Όπως τόνισε ο ίδιος: «τα τελευταία επτά χρόνια κάναμε τεράστιες θυσίες, για να οδηγήσουμε την εταιρεία σε ασφαλή λιμάνια. Τα καταφέρνουμε, γιατί νοιαζόμαστε για τους εργαζόμενους και τη χώρα. Χτίζουμε, δημιουργούμε για το μέλλον με σκληρή δουλειά. Εμπνέουμε ο ένας τον άλλο και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε το ίδιο χαρμάνι της επιτυχίας. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Ό,τι και να γίνει θα μείνουμε όρθιοι και θα συνεχίσουμε να αφήνουμε πίσω μας μέλλον» υπογράμμισε από το βήμα της εκδήλωσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος.

Άλλωστε, αυτό ήταν ένα από τα μηνύματα που κυριάρχησαν στη χθεσινή εκδήλωση: «Να μείνεις εδώ, να στηρίξεις εδώ. Να μεγαλώσεις την Ελλάδα παντού περισσότερο από ποτέ άλλοτε».

Η έκθεση

Η ιστορία της οικογένειας Παπαστράτου αναβιώνει στον Πειραιά, στον χώρο που κάποτε στέγαζε το λιθογραφείο της εταιρείας, με μια έκθεση που ανοίγει τις πύλες ειδικά για τη γιορτή των 85 χρόνων από την ίδρυση της μεγαλύτερης ελληνικής καπνοβιομηχανίας.

Μέσα από φωτογραφίες, στιγμιότυπα και αντικείμενα, το αρχείο της Παπαστράτος αναδεικνύει τη δυναμική της εταιρείας μέσα από τα παλαιότερα και τα πρόσφατα επιτεύγματά της και στρέφει το βλέμμα σε όσα ετοιμάζει προσεχώς.

Η έκθεση, όπου παρουσιάζονται αντικείμενα, όπως μηχανήματα, εργαλεία και σκεύη, καπνά, παλιά χειρόγραφα λογιστικά βιβλία, κουτιά τσιγάρων, που βρέθηκαν στους χώρους του παλιού εργοστασίου, στην περιοχή Ρετσίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο δεν χρησιμοποιείται πλέον, θα διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο.

Η εταιρεία

Η Παπαστράτος ιδρύθηκε το 1931 και εντάχθηκε στον όμιλο της Philip Morris International (PMI) το 2003. Έκτοτε έχει επενδύσει στην ελληνική αγορά περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ σε υποδομές, εργοστάσιο, σήματα, ανθρώπινο δυναμικό, κοινωνικές ενέργειες, καταπολέμηση του λαθρεμπορίου

Απασχολεί άμεσα και έμμεσα 800 άτομα, συνεργάζεται με περίπου 25.000 επιχειρήσεις λιανικής και 900 προμηθευτές, κατά βάση ελληνικές επιχειρήσεις

Από το 2012 η Παπαστράτος έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων, που πλήττει τα δημόσια έσοδα – περίπου 670 εκατ. ευρώ χάνονται τον χρόνο, αλλά και τη νόμιμη εφοδιαστική αλυσίδα – τα τελευταία 5 χρόνια έχει κλείσει το 1/3 σημείων μικρής λιανικής (περίπτερα και ψιλικά). Έχει δαπανήσει δε από το 2012 περισσότερα από 3,5 εκατ. ευρώ σε ενέργειες υποστήριξης της Πολιτείας και των διωκτικών Αρχών στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου αλλά και ευαισθητοποίησης των πολιτών

Η τελευταία δράση αφορά στη δωρεά ενός κινητού x-ray scanner, αξίας 2 εκατ. ευρώ, προς το υπουργείο Οικονομικών για τον έλεγχο φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων από τα Τελωνεία της χώρας

Νατάσα Φραγκούλη

-Διαφήμιση-
Delegate