Πληρώθηκαν το 44,5% των οφειλών για την καμπάνια του 2016 οι τευτλοπαραγωγοί

Πληρώθηκαν το 44,5% των οφειλών για την καμπάνια του 2016 οι τευτλοπαραγωγοί
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Κάτι λιγότερο από το 50% των οφειλομένων για την καμπάνια του 2016 έχει καταβάλει μέχρι στιγμής η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης στους τευτλοκαλλιεργητές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Χρήστο Ρώσσιο.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρώσσιος, οι παραγωγοί έχουν πληρωθεί μέχρι στιγμής «το 44,5% από το σύνολο των 13 εκατ. ευρώ που τους οφείλονται για την καμπάνια του 2016». Σύμφωνα με τον ίδιο, η διοίκηση της ΕΒΖ, από την Παρασκευή 30/12/2016 είχε ρυθμίσει το ζήτημα, ωστόσο, όπως διευκρίνισε, «η τράπεζα λόγω φόρτου εργασίας καθυστέρησε ελαφρά».

-Διαφήμιση-

Οι καλλιεργητές από την πλευρά τους δηλώνουν ικανοποιημένοι, προειδοποιούν ωστόσο ότι αν δεν εξοφληθούν πλήρως μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2017 δεν πρόκειται να σπείρουν τεύτλα από τις αρχές Φεβρουαρίου. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης, «μέσα στις επόμενες ημέρες θα κανονίσουμε συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΒΖ, προκειμένου να ενημερωθούμε για μεταξύ άλλων την τιμολογιακή πολιτική της βιομηχανίας για τη φετινή χρονιά, αλλά και τα στρέμματα που προσδοκούν να σπείρουμε. Εφόσον δε ξοφληθούμε μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός για το 2016, τότε θα προχωρήσουμε κανονικά στη δουλειά μας από τις 5/2, ικανοποιώντας πλήρως το αίτημα που θα μας κατατεθεί για τις ποσότητες που επιθυμούν να παράξουμε».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΒΖ προανήγγειλε συνέχιση της περιοδείας, που ξεκίνησε η διοίκηση της εταιρείας λίγο πριν το τέλος του 2016 σε περιοχές της χώρας όπου οι κάτοικοι ασχολούνται με την τευτλοκαλλιέργεια, προκειμένου να γίνουν συναντήσεις με τους παραγωγούς και να τους αναλύσουν τα πλάνα τους, αλλά και για να τους ανακοινώσουν την νέα τιμολογιακή πολιτική που θα ισχύσει. Το τιμολόγιο είναι σχεδόν έτοιμο και απομένει να φανεί αν θα ισχύσει και το 2017 συνδεδεμένη ενίσχυση 72 ευρώ το στρέμμα, προκειμένου να μπουν οι τελικές πινελιές και να εμφανιστεί στους καλλιεργητές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις αρχικά στην περιοχή της Ημαθίας, της Πέλλας και της Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσουν σε Ορεστιάδα, Σέρρες, δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία. Στόχος είναι να καλλιεργηθούν τουλάχιστον 120.000 στρέμματα, έκταση διπλάσια από εκείνη της σεζόν του 2015 – 16.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα προκηρυχθεί ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων της εταιρείας στην Σερβία, ο κ. Ρώσσιος τόνισε ότι «προχωρά κανονικά η συμφωνία που έχει γίνει με τον πιστωτή για την αναδιάρθρωση της εταιρείας».

Υπογραμμίζεται, ότι ήδη τρέχει ο διαγωνισμός για μια σειρά μη παραγωγικά ακίνητα της ΕΒΖ εντός της Ελλάδας, με την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών να έχει οριστεί από την Πειραιώς Real Estate για τις 16 Ιανουαρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-Διαφήμιση-
Delegate