Προετοιμάζεται για την κακοκαιρία η ΠΕ Έβρου

Προετοιμάζεται για την κακοκαιρία η ΠΕ Έβρου
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Συνεδρίασαν εκτάκτως την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου υπό τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων αρχών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων ενόψει του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας, που σύμφωνα με τα μοντέλα πρόγνωσης καιρικών φαινομένων θα εκδηλωθεί από το βράδυ της Πέμπτης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου συνεχάρη αρχικά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων της Πρωτοχρονιάς. «Στόχος μας ήταν να μην κλείσει στιγμή το εθνικό δίκτυο του νομού. Ως ένα μεγάλο βαθμό το πετύχαμε. Υπήρξαν μικροπροβλήματα, αλλά ο καλός συντονισμός και η προετοιμασία έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η εκτίμηση των μετεωρολογικών υπηρεσιών είναι ότι το επερχόμενο κύμα της κακοκαιρίας θα έχει διάρκεια περίπου 24 ώρες. Ο παγετός, ωστόσο, που θα ακολουθήσει, θα δημιουργήσει ενδεχομένως προβλήματα».

-Διαφήμιση-

Ζήτησε από όλους τους πολίτες συνεργασία και συγκεκριμένα να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να υπακούν στις υποδείξεις της Τροχαίας. «Επίσης, ζητούμε να ειδοποιούν την Άμεση Δράση, το «100», για τυχόν προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν σε ενδεχόμενη μετακίνηση, ώστε να επεμβαίνει η Πολιτική Προστασία με τα μηχανήματά της. Η αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων είναι υπόθεση όλων μας» τόνισε ο κ. Πέτροβιτς.

Σημειώθηκε ότι για το εθνικό οδικό δίκτυο και τμήμα του επαρχιακού, αρμόδιες είναι οι υπηρεσίες της περιφέρειας. Για το δίκτυο στους δήμους και τα χωριά υπεύθυνες είναι οι οικείες δημοτικές αρχές, ενώ για την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. έχει την ευθύνη της Εγνατίας Οδού.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Βενετίδης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Αλεξανδρούπολης Χρήστος Γερακόπουλος, εκπρόσωποι του Στρατού, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΔΔΗΕ, της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ, εθελοντικών οργανώσεων και υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.

-Διαφήμιση-
Delegate