Συνάντηση με τους πτηνοτρόφους είχαν βουλευτές της ΝΔ για τα προβλήματα του κλάδου

Κ. Μακεδoνία: Επείγουσα ενημέρωση πτηνοτρόφων και κατόχων οικόσιτων πουλερικών για τη γρίπη των πτηνών
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών είχαν βουλευτές, εκπρόσωποι του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία στην Πειραιώς, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα του κλάδου.

Η συνάντηση έγινε με τον επικεφαλής της ΠΕΟΠΠ, Απόστολο Ζιώγα,  τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη και τους αναπληρωτές τομεάρχης Αγροτικού, βουλευτές, Σερρών και Άρτας, αντίστοιχα, Φωτεινή Αραμπατζή και τον Γιώργο Στύλιο και αντιπροσώπους πτηνοτρόφους από τις Σέρρες και τη Βοιωτία. Επισημάνθηκε πως τα βασικά προβλήματα του κλάδου είναι οι ελληνοποιήσεις αμφιβόλου ποιότητας κρεάτων και πουλερικών, τα δάνεια που δόθηκαν στον κλάδο με εγγύηση του δημοσίου την δύσκολη περίοδο 2006-2007, ενώ συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Μάλιστα, οι  εκπρόσωποι της ΠΕΟΠΠ παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους και εξήγησαν πως οι υψηλοί  φορολογικοί συντελεστές και οι ασφαλιστικές εισφορές που λειτουργούν στην ουσία ως φόροι, η ετήσια προκαταβολή φόρου και η συσσώρευση τεράστιου πιστωτικού ΦΠΑ, που αδυνατεί να επιστρέψει το Δημόσιο, οδηγούν τον κλάδο σε εξόντωση.

-Διαφήμιση-

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι βουλευτές της ΝΔ τόνισαν την ανάγκη να στηριχθεί ο κλάδος και να υπάρξει σαφής ειδική σήμανση ανάμεσα στα ελληνικά και τα εισαγόμενα προϊόντα. Σχετικά με το αυξανόμενο κόστος παραγωγής οι βουλευτές Αγροτικού Τομέα επανέλαβαν τις δεσμεύσεις που παρουσίασε ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης και αφορούν στη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τα αγροτικά εφόδια και τις ζωοτροφές, την μείωση, μεσοσταθμικά, του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών (20% τον πρώτο χρόνο, και 10% τον δεύτερο), τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στα αγροτικά επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός 2 ετών (στο 24% τον πρώτο χρόνο και στο 20% τον δεύτερο).

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτής Άρτας, Γιώργος Στύλιος σημείωσε πως ο κλάδος της ελληνικής πτηνοτροφίας προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα και παρουσιάζει ικανοποιητική προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες. Ανέφερε πως ο κλάδος της πτηνοτροφίας απασχολεί 15.000 ανθρώπους και χρειάζεται ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και ευνοϊκό πλαίσιο λειτουργίας «που σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με τις πολιτικές της κυβέρνησης, οι οποίες τιμωρούν όποιον παράγει».

-Διαφήμιση-
Delegate