Στρατιωτικοί γιατροί στα αγροτικά ιατρεία αν δεν καλυφθούν οι θέσεις 

Στρατιωτικοί γιατροί στα αγροτικά ιατρεία αν δεν καλυφθούν οι θέσεις 
-Διαφήμιση-
Delegate

Με οπλίτες που υπηρετούν  τη θητεία τους , θα καλυφθούν οι όποιες κενές θέσεις δεν καλύπτονται, στα αγροτικά ιατρεία.

Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ , Θανάση Δαβάκη, ο οποίος ρώτησε για το πρόβλημα που έχει προκύψει στο Κυπαρίσσι Λακωνίας, μια περιοχή, που έχει 500 μόνιμους κατοίκους αλλά το καλοκαίρι ξεπερνά τους 3000 και εξυπηρετεί και για τα γειτονικά χωριά και απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από το επόμενο δημόσιο υγειονομικό φορέα.

Ο κ.Πολάκης ανέφερε πως ήδη έχουν καλυφθεί θέσεις 55 γιατρών, μετά το διπλασιασμό του επιδόματος του γιατρού, που υπηρετεί στις άγονες ή μειονεκτικές περιοχές, αλλά υπήρξαν μέρη,  όπως σε μικρά νησιά του Ιονίου, όπου δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.

-Διαφήμιση-

Ο ίδιος τόνισε ότι δέχεται αιτήματα και από άλλες περιοχές για υγειονομική κάλυψη κυρίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά τα ζητήματα αυτά εξετάζονται και σε συνάρτηση με τις κατά τόπους υγειονομικές περιφέρειες, που εισηγούνται. Υποστήριξε ότι σε περίπτωση που δυο φορές κηρυχθεί άγονη μια θέση προβλέπεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να καλυφθούν από οπλίτες γιατρούς. Επιπλέον ότι υπάρχουν ή εξετάζονται και περαιτέρω κίνητρα για τους γιατρούς, που θα θελήσουν να στελεχώσουν τέτοια ιατρεία, όπως μεγαλύτερη μοριοδότηση κ.ά. με στόχο να μην υπάρχει περιοχή , που να μένει υγειονομικά ακάλυπτη. 

Άννα Στεργίου