#Ειδικές εκδόσεις
ΧΡΗΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Αφιέρωμα: Βαμβάκι
Η ποιότητα του ελληνικού βαμβακιού, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφηκαν από το Εθνικό Κέντρο Βάμβακος για την περίοδο 2016-2019, δείχνει σημαντική βελτίωση, ειδικότερα σε...
Αφιέρωμα: Αιγοπροβατοτροφία
Ενόψει της νέας γαλακτικής περιόδου, αλλά και του καθορισμού των τιμών, η αγωνία των αιγοπροβατοτρόφων παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Οι ίδιοι αναζητούν μία χαραμάδα αισιοδοξίας,...
Αφιέρωμα: Φθινοπωρινές σπορές
Θετικά κινείται η παραγωγή των σιτηρών στην ΕΕ,
σε μικρή μείωση οδεύουν οι ελαιούχοι
Κριθάρι και σιτάρια κρατούν την ελληνική παραγωγή
της Μαρίας Αντωνίου
Η παγκόσμια παραγωγή σιτηρών την...
Αφιέρωμα: Ευφυής γεωργία
Της Βικτωρίας Αποστολοπούλου
Η παραγωγικότητα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας αυξάνεται με ετήσιους ρυθμούς που υπολείπονται των άλλων κρατών-μελών. Η μέση ετήσια αύξηση της παραγωγικότητας της...
Διάφορα
All
- All
- Featured
- Αιγοπροβατοτροφία
- Αιγοτροφία
- Ακρόδρυα
- Άρδευση
- Αρωματικά - Φαρμακευτικά φυτά
- Ασφάλεια και Υγεία Αγροτών
- Βαμβάκι
- Βοοτροφία
- Βουβαλοτροφία
- Γεωργία/Τουρισμός
- Εκτροφή ιπποειδών
- Ελαιόλαδο
- Ενέργεια
- Εξαγωγές
- Επιτραπέζια Ελιά
- Επιχειρήσεις
- Εσπεριδοειδή
- Ευφυής Γεωργία
- Θερμοκήπια
- Κονικλοτροφία
- Κρασί/Αμπέλι
- Μανιτάρια
- Μελισσοκομία
- Ονοτροφία
- Οπωροκηπευτικά
- Πτηνοτροφία
- Σηροτροφία
- Χειμερινά Σιτηρά - Ψυχανθή
- Χοιροτροφία
Απαίτηση η ιχνηλασιμότητα των τροφίμων ζωικής προέλευσης
Η ιχνηλασιμότητα των τροφίμων αποτελεί μία από τις απαιτήσεις, οι οποίες πρέπει να πληρούνται από τις επιχειρήσεις τροφίμων και περιλαμβάνεται στις διατάξεις του Γενικού...
Πρακτικές ορθολογικής άρδευσης: Τα προβλήματα & η σωστή διαχείριση του νερού
Το νερό αποτελεί ένα βασικό προαπαιτούμενο του αγροδιατροφικού τομέα. Το 44% του συνολικού νερού που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη κατευθύνεται στην ύπαιθρο, με το ποσοστό αυτό να φτάνει και το 80% σε διάφορες περιοχές, όπως αυτές της Νότιας Ευρώπης. Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τα ποσοστά ξηρασίας, λειψυδρίας και πίεσης των φυσικών πηγών. Μαζί με τον αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό, προκαλούν λειψυδρία αλλά και αλλοιώνουν την ποιότητα του αρδευτικού νερού, θέτοντας τον αγροδιατροφικό τομέα σε κίνδυνο.
Το χωράφι του παραγωγού… όπλο του ελληνικού τουρισμού!
Τι πρέπει να προσέξουν οι ντόπιοι παραγωγοί για να καταφέρουν να «μπουν στο κάδρο» των μελλοντικών πελατών τους και να κερδίσουν μια θέση στη λίστα των προτιμώμενων προμηθευτών των ξενοδοχείων και των εστιατορίων της περιοχής;
#27 Νεροβούβαλος: Εκτροφή με προοπτικές, πονοκέφαλος το κόστος
Η εκτροφή ελληνικού νεροβούβαλου εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή των Σερρών, στην Κομοτηνή, στη Φλώρινα και στη Λαμία. Με ιστορία αιώνων και δραματική μείωση σε...
Ποιες διαβαθμίσεις πρέπει να υπάρξουν στη Νεμέα
Ο Λεωνίδας Νασιάκος, για πολλά χρόνια ανεξάρτητος οινοπαραγωγός στη Μαντινεία, έχει πλέον αφοσιωθεί στην παραγωγή και στην οινοποίηση στη Σεμέλη. Μετά από δεκαετίες συνεργασίας...