Σε εκατοντάδες ανέρχονται πλέον στην Ελλάδα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που καρπώνονται τα οφέλη της ενεργειακής αυτοπαραγωγής και του ενεργειακού συμψηφισμού, δηλαδή του λεγόμενου Net Metering. Αν και ο σχετικός νόμος έχει τεθεί σε ισχύ ήδη από τον Μάιο του 2017, χρειάστηκε να περάσει περισσότερο από ένα έτος ώστε να εμφανιστεί ένας ικανός αριθμός επίδοξων αυτοπαραγωγών ενέργειας. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι και το πρώτο τετράμηνο του 2018, οι αιτήσεις αυτοπαραγωγής που είχαν κατατεθεί στον ΔΕΔΔΗΕ ξεπερνούσαν μετά βίας τις 100.

Το επενδυτικό κλίμα υπέρ του Net Metering στην ουσία άλλαξε το περασμένο καλοκαίρι και οφείλεται σε δύο λόγους o πρώτος έχει να κάνει με την αύξηση της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας και τις μεγάλες επενδύσεις που έχουν γίνει στον τομέα των ποιοτικών και λειτουργικά σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων.

Θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τους επενδυτές που έχουν τοποθετήσει πολλά εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, να αγνοήσουν την δυνατότητα που τους δίνεται για κάλυψη ενός μεγάλου μέρους των ενεργειακών τους δαπανών, ή ακόμα και του συνόλου τους, απλά και μόνο με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών.

Ο δεύτερος λόγος για την αλματώδη άνοδο που παρατηρείται στον αριθμό των αυτοπαραγωγών δεν είναι άλλος από την κατανόηση των ασύγκριτων ωφελημάτων που δεδομένα συνοδεύουν μια επένδυση στο Net Metering.

Σε μια χώρα με ηλιοφάνεια γύρω στις 300 μέρες τον χρόνο, η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελς είναι πλέον ικανή να αλλάξει από μόνη της τον ετήσιο προϋπολογισμό ενός νοικοκυριού ή μιας ανεξαρτήτως μεγέθους επιχείρησης, από τη στιγμή που ο κάτοχος του φωτοβολταϊκού μπορεί κυριολεκτικά να συμψηφίσει την ενέργεια που παράγει, με τις Κιλοβατώρες που καταναλώνει.

Στήριξη και καινοτομία

Αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που δίνει το θεσμικό πλαίσιο για το Net Metering, η WATT+VOLT προσφέρει σήμερα το πιο ολοκληρωμένο σύστημα αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό. Η εταιρεία αναλαμβάνει το σύνολο του έργου, ξεκινώντας από την πλήρη ενεργειακή ανάλυση του κτηρίου όπου θα τοποθετηθούν τα φωτοβολταϊκά, μέχρι και την ολοκλήρωσή του. Τα ηλιακά πάνελ μπορούν να τοποθετηθούν είτε σε στέγη, είτε στο έδαφος, καθώς τα φωτοβολταϊκά που προσφέρονται καλύπτουν μια ευρεία γκάμα εξοπλισμού στις πλέον συμφέρουσες τιμές της αγοράς.

Για τους πελάτες της εταιρείας, παρέχεται η δυνατότητα αποπληρωμής σημαντικού μέρους του έργου σε δόσεις και ανά περίπτωση, ενώ στις επιχειρήσεις δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Ακόμη, σύμφωνα με τις επιστημονικές αναλύσεις που έχουν γίνει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η απόσβεση της επένδυσης μπορεί να γίνει έως και σε 36 μήνες από την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών, ανάλογα φυσικά με τα ξεχωριστά επίπεδα ενεργειακής κατανάλωσης. Ιδιαίτερα σημαντικό ωστόσο, είναι το γεγονός ότι για τη WATT+VOLT, η σύναψη συμβολαίου αυτοπαραγωγής αποτελεί δέσμευση με ορίζοντα τριών δεκαετιών. Η εταιρεία υπογράφει συμβόλαιο με τον κάθε επενδυτή για τη συντήρηση του εξοπλισμού και την εγγύηση της ποιότητας, διάρκειας έως και 30 ετών.

Παράλληλα, οι χρήστες του προγράμματος για το Net Metering της WATT+VOLT αποκτούν πρόσβαση στην καινοτομία της ενεργειακής διαχείρισης που προσφέρει η εταιρεία. Μεταξύ των δυνατοτήτων που προσφέρονται είναι και η ψηφιακή απεικόνιση της ενεργειακής παραγωγής και της κατανάλωσης, αλλά και η κάλυψη των αναγκών για θέρμανση και ψύξη, με την εγκατάσταση αντλίας θερμότητας.

-Διαφήμιση-
gaia-sense