Νέο επεισόδιο από τους νοσταλγούς του Μεταξά στη Βουλή

Νέο επεισόδιο με τους νοσταλγούς του Μεταξά στη Βουλή
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Σκηνές απείρου κάλλους στη Βουλή, με πρωταγωνιστές για ακόμη μια φορά τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και στην Ολομέλεια της Βουλής και στην Επιτροπή Διερεύνησης για τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που περιλαμβάνει και  άρθρο για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, οι Χρυσαυγίτες βουλευτές δια του αγορητή τους Ηλία Παναγιώταρου, άρχισαν να φωνάζουν και να ωρύονται εναντίον μουσουλμάνου Θρακιώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προκλητική στάση του αγορητή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου άρχισε με την έναρξη ακόμη της ομιλίας του, που χαιρέτισε την ημέρα της 4ης Αυγούστου, εντός του Κοινοβουλίου κατά την οποία άρχισε η δικτατορία του Μεταξά, και ξιφούλκησε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη δημιουργία τζαμιού στο Βοτανικό.

Η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη, όταν ο Ηλίας Παναγιώταρος καταφέρθηκε εναντίον του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για περιστατικό, όπου ανασύρθηκε πνιγμένος 19άχρονος στην Κεραμωτή, ότι ήταν μαζί με Τούρκους αξιωματούχους και έσκισε την ελληνική σημαία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ απάντησε λέγοντας ότι δέχεται λάσπη, ενώ υπηρετεί την πατρίδα του και ότι η οικογένεια του πολέμησε το φασισμό στα βουνά της Αλβανίας, σε αντίθεση με τους Χρυσαυγίτες. Είπε δε ότι θα παραιτηθεί αν υπάρχει έστω και μια φωτογραφία με αυτό το περιστατικό, που αναπαράγεται και ο ίδιος δέχεται πυρά.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός κάλεσε τον Χουσεΐν Ζειμπέκ να δηλώσει πως δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη και τόνισε ότι θα φέρει στη Βουλή φωτογραφίες που το αποδεικνύουν. Τόσο ο Ηλίας Παναγιώταρος όσο και ο Ηλίας Κασιδιάρης αλλά και η Ελένη Ζαρούλια άρχισαν να φωνάζουν. Ανάμεσα σε αυτά που ακούστηκαν ήταν: «Σκάσε ρε», «Φύγετε από εκεί ρε φιλότουρκε», «Να καταδικάσει ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη, ειδάλλως είναι Τούρκος πράκτορας».

Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης αφαίρεσε το λόγο, όταν άρχισαν να φωνάζουν, κάλεσε τον επόμενο ομιλητή στο βήμα και εν προκειμένω το Γιάννη Μανιάτη ενώ ζήτησε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, ο οποίος επίσης φώναζε, να βγει από την αίθουσα.

Βουλευτές απ΄όλα τα κόμματα καταδίκασαν τη συμπεριφορά των Χρυσαυγιτών, ενώ ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος ήταν ο επόμενος ομιλητής κάλεσε τον Νικήτα Κακλαμάνη να θέσει στη Διάσκεψη των Προέδρων, να αφαιρείται άμεσα ο λόγος όταν οι Χρυσαυγίτες βουλευτές προκαλούν την ίδια τη δημοκρατική διαδικασία χαιρετίζοντας γεγονότα, όπως η 4η Αυγούστου.

Λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα δάνεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης, στη σχετική Επιτροπή, ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο Ηλίας Κασιδιάρης από τη Χρυσή Αυγή δήλωσαν ότι θα καταθέσουν μηνύσεις αμφότεροι ενώ υπήρξαν σκληρές εκφράσεις, όταν ρωτήθηκε ο επιχειρηματίας για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ.

Η προσφώνηση του Δημήτρη Κοντομηνά προς τον Ηλία Κασιδιάρη «κύριε Τίποτα», προκάλεσε την έκρηξη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που άρχισε να φωνάζει «βλάκα», «γελοίε» «είσαι 100 χρονών και γι΄αυτό δεν σηκώνομαι επάνω».

Τελικά, ο προεδρεύων Δημήτρης Καμμένος παρενέβη, διακόπτοντας τη διαδικασία για 5 λεπτά ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Άννα Στεργίου

-Διαφήμιση-
Delegate