Ο αγροτικός τομέας στις προτεραιότητες του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Ν. Τσαλικίδη

Ορκίστηκε στην Κομοτηνή αντικαθιστώντας τον περιφερειάρχη Χ. Μέτιο

Ο αγροτικός τομέας στις προτεραιότητες του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Ν. Τσαλικίδη
-Διαφήμιση-
Delegate

Με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του νέου αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου τελετή αγιασμού από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμωνα στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή. Στην τελετή έδωσαν το «παρών» πολιτικές, στρατιωτικές, θρησκευτικές αρχές και  πλήθος κόσμου.

Ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και μίλησε για την ύψιστη ευθύνη που αναλαμβάνει στοχεύοντας να εργαστεί για την πρόοδο της Ροδόπης. Αναφερόμενος στα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα της περιοχής εξήγησε ότι προτεραιότητα αποτελεί η αξιοποίηση της  στρατηγικής θέσης της περιφέρειας και δη του νομού Ροδόπης «ενός όμορφου, ακριτικού, με κομβική θέση νομού, που αναδεικνύει την ομορφιά μέσα από την πολυμορφία του».

Μιλώντας για τους άξονες που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στους στόχους της Ροδόπης ανέφερε πρώτα τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα «ο οποίος αποτελεί πολιτική επιλογή  πρώτης και άμεσης προτεραιότητας ,με απώτερο στόχο να στηρίξουμε την ανάπτυξη του και κατ επέκταση του αγροτικού εισοδήματος». Στα πρωτεύοντα έργα κατέγραψε τα φράγματα και τους ταμιευτήρες που βοηθούν στην αξιοποίηση και την οικονομία των υδάτινων πόρων, τα εγγειοβελτιωτικά έργα υποδομής,  την προώθηση της διαδικασίας των αναδασμών, την αξιοποίηση της γεωθερμίας για την δημιουργία θερμοκηπίων. «Έργα για την αξιοποίηση – εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου όπως ο ζεόλιθος που υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες σύμφωνα με μελέτες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και του ΙΓΜΕ» πρόσθεσε ο κ. Τσαλικίδης.

-Διαφήμιση-

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους τομείς της χωροταξίας, των υποδομών,  με έμφαση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Ροδόπης, του τουρισμού και της ενέργειας.