Οι κλιματολογικές συνθήκες προκάλεσαν προβλήματα στο ρόδι Ερμιόνης

Οι κλιματολογικές συνθήκες προκάλεσαν προβλήματα στο ρόδι Ερμιόνης
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο έκλεισε η φετινή χρονιά στην Ερμιόνη, όπου παράγεται το γνωστό ρόδι, με ανάμεικτα συναισθήματα για εμπόρους και παραγωγούς. Η αιτία που οι έμποροι έμειναν δυσαρεστημένοι είναι ότι ενώ τα ρόδια ήταν στα ψυγεία, άρχισαν να εμφανίζονται προβλήματα στην εικόνα τους («τα ρόδια έσκασαν» όπως χαρακτηριστικά είπαν) εξαιτίας της ποιότητάς τους λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, όταν ακόμα η παραγωγή ήταν στο χωράφι.

Όπως μας είπε ο έμπορος Ιωσήφ Μερτύρης «οι ζημιές προκλήθηκαν γιατί οι καιρικές συνθήκες του Οκτωβρίου δεν ήταν κατάλληλες και έτσι φθάσαμε στα μέσα Δεκέμβρη να μετράμε ζημιές της τάξης του 50%. Το χειρότερο είναι ότι, ενώ υπήρξε ζημιά, οι τιμές δεν ανέβηκαν τόσο, ώστε αυτή να καλυφθεί». Σε ό,τι αφορά την παραγωγή, αυτή κινήθηκε στα περσινά επίπεδα και η πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερμιόνης, Λιάνα Οικονόμου, υποστήριξε ότι «η παραγωγή έκλεισε με μία ελαφρά μείωση και δεν ξεπέρασε τους 1.500 τόνους, ενώ η τιμή άρχιζε από τα 0,65 ευρώ έως τα 0,90 ευρώ χωρίς να σημειωθεί πρόβλημα στη διάθεσή τους.

-Διαφήμιση-

Αναφορικά με τη χυμοποίηση του ροδιού, έμεινε για ακόμα μία χρονιά σε χαμηλά επίπεδα και δεν ξεπέρασε το 5% της συνολικής παραγωγής. Εκείνο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι όσο περνά ο χρόνος τόσο αυξάνεται το κόστος παραγωγής και έτσι έχουν αρχίσει δεύτερες σκέψεις για εγκατάλειψη της παραγωγής».

-Διαφήμιση-
Delegate