Πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να δείτε αυτό τον ιστότοπο

#EL | Η κτηνοτροφία σε πρώτο πλάνο - Φεβρουάριος 2017

- Διαφήμιση -

Η κτηνοτροφία σε πρώτο πλάνο

Η ειδική έκδοση EL αναφέρεται στους ειδικούς κλάδους του ζωικού τομέα, στην κτηνοτροφία, στην πτηνοτροφία, στη μελισσοκομία, και καταγράφει τις τάσεις που υπάρχουν στο ζωικό κεφάλαιο, στην παραγωγή.

Η αποτίμηση της προοπτικής του κάθε κλάδου, προσεγγίζεται διατομεακά, δηλαδή, λαμβάνει υπόψη της τον πρωτογενή τομέα, καθώς και τη βιομηχανική επεξεργασία, τη διακίνηση, το εξαγωγικό εμπόριο, την εξωστρέφεια.

Ιδιαίτερες αναφορές γίνονται σε παράγοντες που καθορίζουν το κόστος, την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα. Αναδεικνύεται ο καθοριστικός ρόλος της ιχνηλασιμότητας, ως μέσου προάσπισης αυτών που παράγουν, αλλά και των καταναλωτών.

Παρουσιάζονται καινοτομίες, που αφορούν τόσο τεχνολογικές εφαρμογές στις εκτροφές και στη διάθεση, όσο και σε ζητήματα διαχείρισης, όπως οι συλλογικές μορφές παραγωγής και διάθεσης προϊόντων. Γίνονται αναφορές στην παροχή γνώσης, από καταξιωμένες εκπαιδευτικές δομές, όπως αυτές του ΕΛΓΟ και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Αναδεικνύονται ζητήματα που μας ταλανίζουν επί μακρόν, όπως οι βοσκότοποι, αλλά και οι ζωονόσοι.

Η καταγραφή των ελληνικών φυλών παραγωγικών ζώων, δείχνει τον πλούτο, αλλά και τη μεγάλη απόσταση που πρέπει να διανύσουμε ως χώρα.

Παρουσιάζονται τα μέτρα του ΠΑΑ, που αποτελούν βασικά εργαλεία χρηματοδότησης και προσανατολισμού.

Για όλα αυτά, παραθέτουν τις απόψεις τους άτομα που χαράσσουν και υλοποιούν πολιτικές, εκπρόσωποι φορέων των παραγωγών και της βιομηχανίας, ειδικοί επιστήμονες, επαγγελματίες του κλάδου.

- Διαφήμιση -

Θέλω να λαμβάνω ενημερώσεις για καινούργιες εκδόσεις