Πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να δείτε αυτό τον ιστότοπο

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

poiotita-elaiolado-organoliptiki-axiologisi

O παράγοντας ποιότητα και η oργανοληπτική αξιολόγηση

Παρθένο ελαιόλαδο με άριστα χημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά παράγεται όταν εφαρμόσουμε καλές πρακτικές στην καλλιέργεια, στη συγκομιδή και στη διαδικασία ελαιοποίησης...
elaiolado-ekagoges

Εξαγωγές ελαιολάδου: Ισχνή παρουσία και μικρά μερίδια στο εξωτερικό

Το ελληνικό ελαιόλαδο καταθέτει σταθερά το δικό του πλεόνασμα με μέση αξία περί τα 260 εκατ. ευρώ ετησίως, όμως, αυτό το πλεόνασμα δεν είναι αρκετό για να ανατρέψει την εικόνα του συνολικού εμπορικού ελλείμματος...
klimatiki-allagi-elias-elaiodentra

Η καλλιέργεια της ελιάς σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής

Αναλύουμε 6 βέλτιστες γεωργικές πρακτικές ώστε ο ελαιοπαραγωγός να αποφύγει τις συνέπειες που υφίσταται, με τη μορφή ζημιάς στην ανθοφορία και χαμηλής παραγωγής καρπού ή και πλήρους ακαρπίας.
elaiotriveio-kali-leitourgia

8 κρίσιμα σημεία καλής λειτουργίας ενός ελαιοτριβείου

Το ελαιοτριβείο (ελαιουργείο) αποτελεί το πιο κρίσιμο στάδιο για την παραγωγή του (παρθένου) ελαιολάδου για πολλούς λόγους, με πιο σημαντικό τον παράγοντα της ποιότητας...
elaiki-politiki-metra

Για μια ολοκληρωμένη ελαϊκή πολιτική

Καθρέφτη της χαμένης ανταγωνιστικότητας του ελληνικού ελαιολάδου αποτελούν όχι μόνο οι ισχνές εξαγωγικές επιδόσεις αλλά και οι χαμηλές τιμές παραγωγού...
- Διαφήμιση-

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Συντονισμός έκδοσης:
Βασίλης Ζαμπούνης

Τα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί για το ελαιόλαδο γεμίζουν εκατοντάδες αίθουσες βιβλιοθηκών, καθώς και στην ψηφιακή εποχή που ζούμε χιλιάδες terrabytes. Στις σελίδες αυτού του ενθέτου, επιλέξαμε κάποια θέματα που θεωρήσαμε ως τα πιο κρίσιμα και επίκαιρα, ελπίζοντας ότι θα προκαλέσουν και έναν διάλογο στις φιλόξενες σελίδες της ηλεκτρονικής έκδοσης.

- Διαφήμοση -