#1 Όλα για το Ελαιόλαδο
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Για μια ολοκληρωμένη ελαϊκή πολιτική
Καθρέφτη της χαμένης ανταγωνιστικότητας του ελληνικού ελαιολάδου αποτελούν όχι μόνο οι ισχνές εξαγωγικές επιδόσεις αλλά και οι χαμηλές τιμές παραγωγού...
8 κρίσιμα σημεία καλής λειτουργίας ενός ελαιοτριβείου
Το ελαιοτριβείο (ελαιουργείο) αποτελεί το πιο κρίσιμο στάδιο για την παραγωγή του (παρθένου) ελαιολάδου για πολλούς λόγους, με πιο σημαντικό τον παράγοντα της ποιότητας...
Εξαγωγές ελαιολάδου: Ισχνή παρουσία και μικρά μερίδια στο εξωτερικό
Το ελληνικό ελαιόλαδο καταθέτει σταθερά το δικό του πλεόνασμα με μέση αξία περί τα 260 εκατ. ευρώ ετησίως, όμως, αυτό το πλεόνασμα δεν είναι αρκετό για να ανατρέψει την εικόνα του συνολικού εμπορικού ελλείμματος...
Όσα φέρνει η ελαιοκομική περίοδος 2016/17
Η νέα ελαιοκομική περίοδος 2016/17 έχει ήδη ξεκινήσει. Από την «ΥΧ» έχουμε έγκαιρα αναφέρει τις προβλέψεις μας για τις αναμενόμενες ποσότητες και, μάλιστα, με ανάλυση ανά νομό/περιφέρεια στην Ελλάδα...
O παράγοντας ποιότητα και η oργανοληπτική αξιολόγηση
Παρθένο ελαιόλαδο με άριστα χημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά παράγεται όταν εφαρμόσουμε καλές πρακτικές στην καλλιέργεια, στη συγκομιδή και στη διαδικασία ελαιοποίησης...
Συντονισμός έκδοσης:
Βασίλης Ζαμπούνης
Τα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί για το ελαιόλαδο γεμίζουν εκατοντάδες αίθουσες βιβλιοθηκών, καθώς και στην ψηφιακή εποχή που ζούμε χιλιάδες terrabytes. Στις σελίδες αυτού του ενθέτου, επιλέξαμε κάποια θέματα που θεωρήσαμε ως τα πιο κρίσιμα και επίκαιρα, ελπίζοντας ότι θα προκαλέσουν και έναν διάλογο στις φιλόξενες σελίδες της ηλεκτρονικής έκδοσης.