Νέα υπηρεσία από τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ για την υποστήριξη νέων αγροτών

Ειδική υπηρεσία από τη Gaia ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ για την υποστήριξη νέων αγροτών
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Για την εξυπηρέτηση του νέου και νεοεισερχόμενου αγρότη, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ δημιούργησε μια ειδική υπηρεσία αποκλειστικά για το Μέτρο 6.1 του ΠΑΑ 2014-2020.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λαμβάνουν προσωποποιημένη πληροφόρηση από το κατάλληλα εκπαιδευμένο γεωτεχνικό προσωπικό και να υποβάλλουν αίτηση και φάκελο υποψηφιότητας για το μέτρο των νέων αγροτών μέσα από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2016.

Αναλυτικά το Δελτίο τύπου

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, σε συνεργασία με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ), έχει αναπτύξει την κατάλληλη δομή με σκοπό την υποστήριξη των παραγωγών για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Η συνεργασία αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική συνεταιριστικής αναμόρφωσης και ενδυνάμωσης της θέσης του παραγωγού στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Για την εξυπηρέτηση και την υποστήριξη του νέου και νεοεισερχόμενου παραγωγού δημιουργήθηκε μια ειδική υπηρεσία αποκλειστικά για το Μέτρο 6.1. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λαμβάνουν προσωποποιημένη πληροφόρηση από το κατάλληλα εκπαιδευμένο γεωτεχνικό προσωπικό και να υποβάλλουν αίτηση και φάκελο υποψηφιότητας για το μέτρο των νέων αγροτών μέσα από τα συνεργαζόμενα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2016.

O προϋπολογισμός για το Μέτρο 6.1 ανέρχεται σε 241 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ενισχύσει 12.000 δικαιούχους με την προϋπόθεση να ολοκληρώσουν το επιχειρηματικό σχέδιο που θα υποβάλλουν. Το ποσό ενίσχυσης κυμαίνεται από 17.000 έως 22.000 ευρώ ανάλογα με την κατεύθυνση της καλλιέργειας / εκτροφής και την περιοχή εγκατάστασης. Οι εισερχόμενοι στην κτηνοτροφική παραγωγή, καθώς και οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών ή των μικρών νησιών μέχρι και 3.000 κατοίκους, έχουν αυξημένη στήριξη.

Το μέτρο αποσκοπεί στην ενίσχυση νέων, έως και 41 ετών, για την είσοδό τους στο αγροτικό επάγγελμα και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Ο στόχος του Μέτρου 6.1 αποτελεί η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και η δημιουργία νέων και καινοτόμων επαγγελματιών αγροτών.

Πηγή: c-gaia.gr

-Διαφήμιση-
Delegate