Το αφιέρωμα της «ΥΧ» έχει στόχο να αναδείξει κάποια από αυτά που ονομάζουμε έμμεσα οφέλη.
Πιο συγκεκριμένα με ποιο τρόπο όσοι επισκέπτονται την Ελλάδα θα καταναλώνουν προϊόντα αγροδιατροφής που έχουν παραχθεί στη χώρα μας. Οι εικόνες τουριστών να καταναλώνουν κρέατα, γαλακτοκομικά, ποτά, φρούτα και λαχανικά, που έχουν εισαχθεί, είναι πολλές.
Για την ανάγκη και τα μέτρα σύζευξης της γεωργίας και της κτηνοτροφίας με την τουριστική ζήτηση καταθέτουν τις απόψεις τους η αρμόδια υπουργός Έλενα Κουντουρά και οι υπεύθυνοι πολλών περιφερειών.
Επιπλέον, ειδικοί του χώρου των επιχειρήσεων καταγράφουν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ένας αγρότης να κερδίσει μία θέση στους προμηθευτές των ξενοδοχείων και των χώρων εστίασης.
Τέλος, ιδιαίτερη αξία αποκτά το εγχείρημα μεγάλου τουριστικού ομίλου να συνδέσει την τοπική παραγωγή της Κρήτης με τον τουρισμό, μέσω της επιτόπιας κατανάλωσης, καθώς και της προβολής και προώθησης των κρητικών αγροδιατροφικών προϊόντων.
Διαβάστε επίσης:
Ε. Κουντουρά: 365 μέρες το χρόνο τουρισμό, με όραμα και σχέδιο
Στη Κρήτη το μεγάλο εγχείρημα διασύνδεσης τουρισμού και τοπικής παραγωγής
Τι σχεδιάζουν οι περιφέρειες της χώρας μας για τη σύνδεση γεωργίας και τουρισμού