Πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να δείτε αυτό τον ιστότοπο

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

elaiolado-elia-sigomidi

Ελαιόλαδο 2017-2018: Αυξημένη έως 50% η παραγωγή στην Ελλάδα

Ο δρόμος του ελαιολάδου περνάει από τη Μεσόγειο Αυξημένη αναμένεται η παραγωγή ελαιολάδου στις περισσότερες χώρες στη λεκάνη της Μεσογείου, παρά τα κατά τόπους...
ola-gia-to-elaiolado1

Όσα φέρνει η ελαιοκομική περίοδος 2016/17

Η νέα ελαιοκομική περίοδος 2016/17 έχει ήδη ξεκινήσει. Από την «ΥΧ» έχουμε έγκαιρα αναφέρει τις προβλέψεις μας για τις αναμενόμενες ποσότητες και, μάλιστα, με ανάλυση ανά νομό/περιφέρεια στην Ελλάδα...
poiotita-elaiolado-organoliptiki-axiologisi

O παράγοντας ποιότητα και η oργανοληπτική αξιολόγηση

Παρθένο ελαιόλαδο με άριστα χημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά παράγεται όταν εφαρμόσουμε καλές πρακτικές στην καλλιέργεια, στη συγκομιδή και στη διαδικασία ελαιοποίησης...
istoria-elaioladou-elitis2

Το ελαιόλαδο μέσα στην ιστορία

Ο Όμηρος αποκαλούσε το ελαιόλαδο «χρυσό υγρό», ο Ιπποκράτης «μεγάλο θεραπευτή», ενώ ο Ασκληπιός, ο Θεόφραστος και ο Πλούταρχος ύμνησαν τις θεραπευτικές του ιδιότητες όσο τίποτε άλλο…
Επισημάνσεις για τη διατροφική αξία του ελαιολάδου

Επισημάνσεις για τη διατροφική αξία του ελαιολάδου

Οι μελέτες στον χώρο των βιοεπιστημών επιβεβαιώνουν ευρήματα της επιδημιολογίας που σχετίζονται με τις καρδιαγγειακές παθήσεις, την υγεία των αγγείων, την υπέρταση...
- Διαφήμιση-

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Συντονισμός έκδοσης:
Βασίλης Ζαμπούνης

Τα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί για το ελαιόλαδο γεμίζουν εκατοντάδες αίθουσες βιβλιοθηκών, καθώς και στην ψηφιακή εποχή που ζούμε χιλιάδες terrabytes. Στις σελίδες αυτού του ενθέτου, επιλέξαμε κάποια θέματα που θεωρήσαμε ως τα πιο κρίσιμα και επίκαιρα, ελπίζοντας ότι θα προκαλέσουν και έναν διάλογο στις φιλόξενες σελίδες της ηλεκτρονικής έκδοσης.

- Διαφήμοση -